Tak dávno tomu je, kdy přehráli v západočeském derby v Mariánských Lázní díky trefám Lukáše Čížka místní Lokomotivu 2:0. Teprve až nyní jim to opět ´sedlo´ 5:0 v sobotním dopoledni na hřišti FK Jindřichův Hradec.

Na stadionu Vajgar už opět v tachovské sestavě nastoupil i Lukáš Tušl. Ten se také podílel na pětibrankovém masakru domácích jedním gólem. Hattrickem se předvedl Patrik Vyleta a poslední ránu zasadil domácím v závěru zápasu Milan Braun.

Tachovskému klubu se tak po jarní výsledkové mizérii opět v divizní skupině A dýchá o něco lépe. V šestnáctičlenné tabulce se díky zisku tří bodů a prohře Hořovicka doma s druhou Čížovou posunul právě před hořovický klub na jedenáctou příčku.

A může být ještě lépe. Další zápas sehrají Tachovští v sobotu tradičně od 17 hodin na domácím trávníku proti devátému Berounu a bodovat by mělo být v jejich silách.

FK Jindřichův Hradec - FK Tachov 0:5 (0:1)

stadion Vajgar tráva , 60 diváků | Rozhodčí: Nejedlý Tomáš, Gunitš Patrik, Eibl Lukáš, Koňák Josef

STŘELCI: 5. Vyleta Patrik, 49. Tušl Lukáš, 67. Vyleta Patrik, 80. Vyleta Patrik, 85. Braun Milan

FK TACHOV: Valeš Ondřej - Bydžovský Lukáš, Ruda Marek, Šácha Martin, Habart Tomáš, Skopový Marek (56. Faber David), Braun Milan, Nemeš Milan (82. Šmída Marek), Vyleta Patrik (86. Sloup Zdeněk), Skopový Radek, Tušl Lukáš.

Autor: Stanislav Sýkora, Robert Babor

Pět gólů v jednom utkání se na oblastní úrovni hned tak nevidí. V sobotním ´záchranářském´ duelu se tento kousek povedl plánskému fotbalistovi Dominiku Sovkovi (na snímku z utkání Plané s Mrákovem třetí hráč zprava) proti Slavoji Koloveč.
Dominik Sovka zničil Koloveč