Oponu zvedá fotbalová divize a mužstvo FK Tachov vstoupí do soutěže v neděli na hřišti Benešova. Tam už odjedou Tachované bez Machače, jenž byl na poslední chvíli uvolněn na hostování do Štěchovic.
Fotbalisté FK mají za sebou dobrou přípravu a jejich herní kvality prověřili těžcí soupeři.

Podle trenéra Jaroslava Ptáka jsou připraveni, ale až samotná soutěž ukáže, jak jsou na tom. „S přístupem kluků v přípravě jsem spokojený. Výpadky, které přišly v tréninku byly zaviněné zraněním a některé hráče limitovali pracovní povinnosti. V přátelácích a v pohárových zápasech hráči prokázali svou kvalitu," mluvil pochvalně o svých svěřencích kouč.

K zápasu v Benešově neodjedou Tachované ale kompletní. „Stále zraněný je Földeši, kterého trápí třísla. Machač dostal nabídku a klub jej uvolnil na hostování. Otazník visí nad startem Žemličky, který si zablokoval krční páteř. O jeho případném startu se rozhodne na poslední chvíli. Jinak bychom měli odjet kompletní," poznamenal ke stavu kádru trenér. Do Benešova cestuje s týmem nová posila z Horšovského Týna Martin Šinál. „Martin má po zranění tréninkové manko, ale už v přípravě proti domažlické Jiskře naznačil své fotbalové kvality. Potřebuje pořádně potrénovat a nabrat fyzickou kondici. Je to šikovný hráč, jede s námi a bude připraven naskočit do hry," řekl na adresu posily tachovský lodivod, který vidí Benešov jako nejvážnějšího kandidáta ne nejvyšší příčku.

 „Co mám zprávy, tak se jejich kádr moc nezměnil a už v minulé sezoně prokazoval své kvality. My jdeme do každého utkání s cílem ho vyhrát a nejinak tomu je i tentokrát. Uvidíme jak se bude zápas vyvíjet," pravil na adresu soupeře Pták a dodal: „Chceme se prosadit svým stylem, hrát agresivní presink a útočně. Uvidíme co nám soupeř dovolí. Jak už jsem řekl, klukům se herně dařilo a věřím v bodový zisk."