Šestatřicet delegátů Valné hromady Okresního fotbalového svazu Tachov se sešlo v Kostelci a rozhodlo ve volbách o předsedovi svazu a členů výkonného výboru. V čele fotbalu na Tachovsku bude další období Jiří Dufka z Chodského Újezdu, který „porazil" Miroslava Svobodu o šest hlasů.

Ve hře o křeslo předsedy byli tři adepti, ale Aurel Ardeleánu přinesl písemnou rezignaci na tento post. Pod „taktovkou" Františka Trhlíka, který mimo jiné, přivítal  v sále kulturního domu nejvyššího muže FAČR Západočeského kraje Romana Berbra, se postupně naplňovaly plánované body programu valné hromady.
Poté se představili oba kandidáti na nejvyšší  post, Jiří Dufka a Miroslav Svoboda, kteří stručně popsali svou „fotbalovou kariéru" a nastínili svou vizi.

Vše 36 přítomných kandidátů odevzdalo platné hlasovací lístky a z voleb vzešel vítězně Jiří Dufka. V dalších volbách vykrystalizovalo složení výkonného výboru Peter Cehlárik, Jiří Holák, Ludvík Jüthner, Tomáš Koubek, Václav Přibyl a Radek Šedivý.

S průběhem valné hromady byl spokojený i nový předseda fotbalového svazu Jiří Dufka.
„Valná hromada byly vedena kultivovaně a věcně. Za to bych chtěl hlavně poděkovat  Františku Trhlíkovi. Také volební komise vedená Zdeňkem Uhlíkem pracovala spolehlivě a rychle. To podle mého hlediska byly hlavní aspekty, že valná hromada proběhla tak jak měla," děkoval všem nový předseda, který neopomněl ani mandátovou komisi, jenž úzce spolupracovala s tajemníkem svazu.  

„Samotný výsledek voleb mě moc nepřekvapil. Abych byl upřímný u své volby jsem čekal větší rozdíl. Je vidět, že na některé oddíly zabraly předvolební sliby mého soupeře. Chci být dobrým předsedou pro všechny, tak bych chtěl poděkovat všem zástupcům, kteří se v sobotu v Kostelci sešli. Volby do výkonného výboru jsem takto hladké nepředpokládal. Že bude zvolen až na jednoho člena v prvním kole jsem netušil vůbec," komentoval volby předseda. 

Podle Dufky se nový výbor  sejde ve středu 23. ledna a tam se rozhodne o směru, kterým se bude ubírat. „Co jediné mohu s předstihem slíbit, že to nebude směr konfrontační, protože tím se ještě nikdy nic nevyřešilo," dodal nový předseda Dufka.

Volební čísla

Předseda (volilo 36 delegátů):
Jiří Dufka                21 hlasů
Miroslav Svoboda  15 hlasů
---------------------------------------------
Výk. výbor (volilo 36 delegátů):
Peter Cehlárik        19 hlasů
Jiří Holák                25 hlasů
Ludvík Jüthner      25 hlasů
Tomáš Koubek      28 hlasů
Václav Přibyl          25 hlasů
Radek Šedivý        17 hlasů  (ve 2. kole volby)

nezvoleni:
Aurel Ardeleanu          9 hlasů
Petr Móži                   14 hlasů
Jan Sopko                14 hlasů
Miroslav Svoboda     14 hlasů
---------------------------------------------
Revizní komise: (volilo 35 delegátů)
Jiří Fiala                   34 hlasů
František Šlapák      34 hlasů
Rostislav Vachálek   35 hlasů