Ddruhý náš účastní v Přeboru Plzeňského kraje ve fotbalu Baník Stříbro vstoupil do přípravy 6. ledna. Hráče čeká tvrdá a značně neoblíbená zimní příprava, která se ale Baníkovcům vždy vyplatila.

„Kluky čeká třikrát v týdnu trénink a o víkendu přátelská utkání, které jsou zajištěny účastí na zimním turnaji SENCO Doubravka“ nastínil v kostce plán přípravy trenér Baníku Milan Tůma. Ten svým svěřencům naordinoval náročné výběhy. „V lednu náč čeká běhání a zase jen běhání. V únoru se zaměříme na výbušnost a rychlost. Vše zakončíme pětidenním soustředěním v Jablůnkově,“ upřesnil plán přípravy stříbrský lodivod, který se musí v jarní části soutěže obejít bez Vágnera. „Robert u nás ukončil hostování, což bylo danný předem. Hostování u nás ukončil také Cvachouček z Nýřan a uzdravený Radek Dyk absolvuje přípravu opět v divizních Vejprnicích,“ vypočítal ztráty Tůma. Na druhé straně se vedení spolu s trenérem poohlíží po posilách. Podle nepodložených zpráv by měli do baníku přijít nejméně tři hráči. „V současné době se uskutečňují jednání o příchodu čtyř hráčů,“ upřesnil informaci Deníku trenér Baníku, ale více prozradit nechtěl. „Vše je ve stadiu jednání a pokud ta nebudou ukončena, tak bychom se o jménech neradi bavili. Mohu ale říct, že se jedná o dva hráče do záložní řady, jednoho útočníka a obránce,“ řekl k případnému posílení kádru Tůma. Pro Baník zůstává prioritou záchrana v soutěži. "Cíl se pro nás nemění. Každé lepší umístění bude nadplán,“ řekl závěrem Tůma.

Soupeři Baníku: 26.ledna 12 Křimice, 3. února 16 Přeštice, 9. února 17 Rokycany, 16. února 18 Doubravka, 23. února 12 Rokycany, 27. února až 2. března zápas o umístění.