První utkání v I.B třídě bylo zpočátku poznamenáno nervozitou. Domácí sice měli v úvodu náznaky šancí, ale první závar před jejich brankou po čtvrthodině hry hosté využili k získání vedení. Nepřesnosti na obou stranách signalizovaly začátek sezony. Hra upadla do průměru. Domácí ale přece vyrovnali, když dlouhatánský aut Lukáše Blažka hlavou dopravil do sítě J. Gengel.

Branka do šatny poznamenala i začátek druhého poločasu. Než se hosté rozkoukali, oba aktéři první branky si vyměnili role a zakončoval L. Blažek. Domácí vycítili šanci a pustili se odvážně do rozhozeného soupeře. Korynta napoprvé netrefil, ale napodruhé už se nemýlil a dvoubrankové vedení bylo naprosto zasloužené. Hosté, kteří se netajili ambicemi na tři body, rázem byli kouzla zbaveni. Na jejich branku se valil jeden útok za druhým a domácí byli v té době na koni. Tyč z dálky trefil T. Blažek. Další šanci neproměnil Korynta.

Vzápětí rozhodčí neuznal branku Koryntovi pro údajný ofsajd. Diváci, a to i hostující, odměňovali akce domácích častým potleskem. Vysoké tempo ubralo domácím síly a hosté se osmělili. Veselovský zazlobil a v 70. minutě trefil břevno domácí svatyně a s následnou dorážkou si poradil brankář Londa. Téměř vzápětí se domácí nováček Svoboda probíjel ve vápně obranou hostí, a ta ho zastavila jen za cenu nedovoleného zákroku. Sládek se nemýlil. Poté se na hřiště dostali i náhradníci Cvrček a Kuncl.

Stav 4:1 mohl ještě posunout právě střídající Kuncl, který trefil jen tyč. Hosté již rezignovali a domácí excelovali. Přidat diváky požadovanou pětku se jim nepodařilo, i když příležitosti nechyběly. Závěrečná děkovačka po úspěšné premiéře byla zaslouženou odměnou jak pro hráče, tak pro povzbuzující fanoušky domácích. Mezi nejlepší hráče patřili Korynta, Gengel, Kadeřávek. Pochvalu však zaslouží všichni. J. Bezdružice – SHH Heřmanova Huť 4:1 (1:1)

 

Sestava domácích: Londa - M. Blažek, Bastl, Kadeřávek,T. Blažek, Korynta, Gengel, Blažek, L. Sládek, Hvízdal (75. Cvrček), Svoboda( Kuncl) Branky: 43. Gengel, 49. L. Blažek, 53. Korynta, 75. Sládek (PK).

Rozhodčí: Kulhánek, delegát Bracek. Diváci: 170.