Mužstvo Sokola Černošín bude od nového soutěžního ročníku hrát v okresním přeboru II. třídy. Po pěti letech působení ve ´trojce´ se vrací tam, kam jistě tradicí patří. V přeboru tak na mapě přibude zásluhou Černošínských jeden kvalitní fotbalový stánek. O postupu a dalších plánech jsme si povídali s předsedou tělovýchovné jednoty, předsedou oddílu kopané a trenérem fotbalistů Sokola Černošín v jedné osobě Vladimírem Turkem.

Podle mnoha fotbalových odborníků jste byli pasováni na na jistého postupujícího. Vy sami, dali jste před sezonou úkol postoupit do vyšší soutěže?

Chtěli jsme se o to pokusit a určitě o tom mluvili. Jsem rád, že se nám to povedlo a po pěti letech si opět zahrajeme druhou třídu.

Kdy jste začal věřit, že už druhé postupové místo udržíte?

Bylo to po domácím utkání s Lomem. Mužstvo ho zvládlo a zvítězilo 2:0. Po této výhře jsem byl přesvědčený, že už nám postup neunikne.

Kde byla vaše největší síla?

My sice moc branek nedávali, ale také nedostávali. Mohli jsme se opírat o kvalitní výkony gólmana a celé obrany. Defenzíva byla naší silnou stránkou.

Kdy zahájíte přípravu na novou sezonu a co hráče čeká.

Byla zahájena minulý víkend, kdy jsme se zúčastnili turnaje v Záchlumí. Jinak budeme trénovat ve středu a v sobotu. Počítáme se sehráním několika přípravných zápasů.

Budete hrát soutěž se stávajícím kádrem nebo počítáte s posilami?

Máme vyhlídnuté tři hráče, kteří by měli zájem hrát v Černošíně. Určitě by náš kádr zkvalitnili, ale zatím narážíme, podle mého názoru, na přemrštěné požadavky jejich mateřských oddílů. Věřím ale, že jednání nakonec skončí ke spokojenosti všech zainteresovaných stran.

Jak vidíte vaše působení v okresním přeboru?

Tak rozhodně nechceme hrát ve druhé třídě jen o záchranu. Věřím, že máme na střed tabulky. V Záchlumí jsme první konfrontaci z celky přeboru zvládli na výtečnou. Turnaj vyhráli a přesvědčili se, že se dá hrát s každým soupeřem.