V pátem kole 1. B třídy skončila neporazitelnost fotbalistů BKV Planá. V derby s nováčkem z Rozvadova prohráli 1:5.

Úvodní minuty se odehrávaly mezi šestnáctkami a nenasvědčovaly brankové nadílce ze strany Rozvadova. Na obou týmech bylo vidět dost nezvozity. Po čtvrthodině hry se začali prosazovat hosté. Ve 20. minutě domácí se štěstím odvrátili roh. Potom ale přišla pohroma v podobě dvou slepených branek. Nejprve skóroval po chybě obrany zblízka Pták – 0:1. O minutu později po přesném centru zavěsil hlavou Kůs – 0:2. To běžela 23. minuta. Rozvadovští se stali pány na hřišti a kombinační hrou nepustili domácí do vážnější akce. Ve 33. minutě po chybném výkopu udeřili hosté Janem Horáčkem – 0:3. Netrvalo ani stodvacet vteřin a trenér Sopko jásal počtvrté. Další hrubku domácích potrestal David Karban – 0:4. Další šance měli Jan Horáček a po něm dvakrát opět Karban.

Druhý poločas začali lépe domácí. Nejprve zahrozil Mikač, který v 53. minutě dokonce nastřelil tyč rozvadovské svatyně, ale situaci předcházel ofsajd. Chvíli na to dal osobě vědět extachovský Opava. Mířil ale vedle. V 60. minutě střídající Vojvodík a Mikač vyzkoušeli Hlaváčka. V 69. minutě zvýšil na hrozivých 0:5 Jan Horáček. V 84. minutě váhal s balonem Mikač. Hlaváček ho nevybíravě ´setnul´ a rozhodčí nařídil penaltu. Po napomenutí jej trenér vystřídal a proti Bernasovi se postavil Liška. Na přesnou střelu neměl nárok. Dvě minuty po snížení měl další šanci Mikač. Ten ani nevystřelil a jeho pokus připomínal malou domů. V úplném závěru mohl dílo zkázy dokonat Mucha, ale svoji šanci zahodil. Hosté od západní hranice si tímto vítězstvím upevnili vedoucí pozici i po pátém kole.

Poločas: 0:4. Branky: Bernas (PK) - Jan Horáček 2, Pták, Kůs, Karban. Rozhodčí: St. Sládek. ŽK: 0:1. Diváci: 200.

PLANÁ: Butala - Simonides, Rozhoň, Böhm, Häusler, Sovka, Kuchař, Bernas, Drozda, Mikač, Melich. Střídali Vojvodík, Pánek a Plincelner.

ROZVADOV: Hlaváček - Křehlík, J. Horáček, Opava, Mucha, Kůs, Karban, Pták, Sopko, Pícha, Zd. Horáček. Střídali Liška a Morgenstein.

Okresní derby v 1. B mezi Planou a Rozvadovem skončilo přesvědčivou výhrou hostů. Zápas se tak o poznání lépe hodnotil rozvadovskému kouči.

„Samozřejmě, že s výsledkem jsem spokojený. Začátek utkání byl z naší strany vlažný. Některé kluky limitovalo zranění a nemohli hrát na sto procent. Lepší soupeř by nás potrestal. Za stavu 5:0 bylo po zápase a my jsme podvědomě polevili,“ řekl k derby Jan Sopko.

„Hráči Rozvadova vstoupili do utkání s větším nasazením. Nám se nepodařilo zopakovat herní výkon z minulého kola. Tentokrát nám chybělo i týmové pojetí hry. Z našich hráčů si svůj standard odvedli Häusler, Bernas, Mikač a J. Pánek,“ hodnotil utkání plánský Štefan Kapolka.