Žáci FK Tachov sehráli další kolo fotbalové divize v Teplicích a přivezli si do tabulky cenný bod.

FK Teplice – FK Teplice 0:0 – starší. Domácí tým šel do utkání jako jednoznačný favorit, neboť v domácím prostředí neztratil letos ještě ani bod a v tabulce soutěže mu patřilo před tímto zápasem druhé místo. Tomu od úvodního hvizdu odpovídala i situace na hřišti. Domácí měli hlavně ve středu hřiště prvních dvacet minut převahu, a tak jen zásluhou vynikající hře tachovské obrany zůstával bezbrankový stav. Stoperská dvojice Ruda–Földeši spolu s důraznými krajními obránci Tkáčem a Veselým nedovolila soupeři ohrozit vážněji branku. V druhé polovině prvního poločasu se hra vyrovnala a Tachované začali hrozit z nebezpečných brejků. Ve 25. minutě šel na brankáře po samostatné akci Dvořák, ale skóre se nezměnilo. Podobná situace se opakovala o tři minuty později. Po kombinaci ve středu hřiště opět Dvořák z levé strany pronikl až před brankáře Teplic a ten jen se štěstím vyrazil nohou na rohový kop. Snad největší šanci měl pět minut před koncem poločasu Pšenák, jenž poté, co brankář Teplic neudržel míč, ve skluzu jen těsně minul branku.

Druhý poločas byl ve znamení náročného fyzického fotbalu na obou stranách. Hrálo se ve vysokém tempu a rušno bylo před oběma šestnáctkami. Teplice měly jedinou výraznější šancí v 58. minutě. Po standardní situaci prověřil hlavou Sluka brankáře hostů Landrgotta, který však reflexivně, za uznalého potlesku tribun, vyrazil na roh. Do konce zápasu se již nic nezměnilo, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

TACHOV: Landrgott - Veselý, Ruda, Földeši, Tkáč, Hána, M. Šácha, Jedlička, Pšenák, R. Schweiner, Dvořák.Střídali Eliáš, Šindelář a M. Havel. Trenéři Vodička a Beránek.

FK Teplice – FK Tachov 4:2 (3:0) – mladší. Od samého začátku utkání byl na hřišti lepší domácí tým. V prvních dvaceti minutách měli hosté tři šance, kdy Bezdička poprvé trefil gólmana a podruhé minul branku. Dále přišla pěkná nahrávka od Danka do vápna, ale nikdo nezakončil. Domácí ohrožovali gólmana Faltuse, který s obranou odolával do 23. minuty, kdy skórovali – 1:0. O dvě minuty později přišla mela v šestnáctce hostů nepovedenou střelu tečoval Vácha do vlastní sítě – 2:0. Ve 29. minutě střelou ze šestnácti metrů upravili domácí na 3:0.

Druhý poločas už hráli Tachované s domácími vyrovnanou partii. Ve 35. minutě po kombinaci Bedička - Danko - Bezdička, posledně jmenovaný v souboji s brankářem uspěl a snížil na 3:1. Nápor hostů pokračoval, ale bez brankového efektu. Gól nepřinesl ani trestný kop Klesy. Ve 47. minutě kopali domácí standardku po závaru před brankou Tachova vedli 4:1. V 56. minutě překopl stoper FK Honzík obranu domácích, míč si zpracoval Bezdička, a v souboji s gólmanem uspěl. Upravil tak na konečných 4:2 pro domácí FK Teplice.

TACHOV: Faltus - Danko, Klesa, Šlehofer, Vácha, Hlad, Bezdička, Honzík, Fišr, Vávra, Lanfranchi. Střídali Dlouhý, Výleta, Tušl, Volka a Geiger. Trenér Janák, as. trenéra a ved. mužstva Volka.

Antonín Vodička„Chtěl bych poděkovat chlapcům za bojovný výkon, který v Teplicích předvedli. Utkání doslova odjezdili. Individuálně musím vyzdvihnout bezchybnou práci obrany. Přivezli jsme velmi cenný bod ze hřiště soupeře, kde se bude jen těžko vyhrávat.“

Radek Volka„Opět se ukázalo, že z venku budeme body vozit velmi těžko. Je pravda, že jsme 23 minut drželi remízu, ale na druhou stranu jsme opět v několika málo minutách třikrát inkasovali. Ve druhém poločasu jsme sebrali síly a trochu se štěstím upravili na 4:2. Celkově jsme hráli bez kombinace, hlavní opory mě osobně velmi zklamali. Pokud opravdu nezačneme hrát fotbal jaký jsme předvedli proti Podolí či Junioru Praha, těžko budeme získávat body. Dobře zahrál Hlad, pochvalu zaslouží střelec obou gólů David Bezdička.“