Volební valná hromada Okresního fotbalového svazu Tachov ´postavila´ na čtyři roky do čela výkonného výboru Václava Přibyla. Oddíly tak daly najevo, že chtějí změnu. Výrazně se také obměnilo složení výkonného výboru a revizní komise. Podstatné zastoupení zaujímá v řídícím orgánu Stříbrsko.

V kulturním domě v Kostelci se sešlo 39 delegátů s hlasem rozhodujícím a hosté. V úvodu přivítal Jaroslav Klíma, pověřený řízením valné hromady, všechny přítomné delegáty a hosty. Následně byly zvoleny mandátová a volební komise. Pak si všichni pozorně vyslechli zprávu předsedy OFS Tachov Miroslava Svobody o činnosti za uplynulý rok.

„Bylo to jedno z hodně náročných, ale nejklidnějších období, které za svého působení ve fotbale na Tachovsku pamatuji,“ řekl mimo jiné ve své zprávě Svoboda, který se postupně zmínil o všech komisích. Dále se dotknul citlivé otázky o hospodaření, kde vzpomenul kauzu s bývalým tajemníkem svazu a poděkoval vedení Sportovního sdružení Tachovska za vstřícné vyřízení této nepříjemné události. V závěru své zprávy poděkoval za odvedenou práci všem, co se točí kolem fotbalu a popřál jim hodně zdraví a úspěchů do dalších let.

V dalším programu následovaly zprávy revizní a mandátové komise. Po té se ujal slova předseda volební komise Aurel Ardeleanu a obeznámil delegáty s organizačními pokyny. Po samotném aktu nemusel při žádné volbě vyhlašovat druhé kolo, což svědčilo o tom, že delegáti měli jasno a na valnou hromadu byli dobře připraveni.

V diskusi se z řad zástupců oddílů přihlásil jen Stanislav Kočka z B. Zadní Chodov, který se pozastavil nad tím, že nedostali prostor navrhovaní delegáti. „Neznám všechny kandidáty a čekal jsem, že se nám v krátkém vystoupení představí,“ vznesl připomínku Kočka. V další diskusi pak hovořili zejména hosté. Předseda fotbalového svazu Plzeňského kraje Roman Berbr pozdravil valnou hromadu a seznámil přítomné s novinkami, které připravuje Plzeňský kraj. Po diskusi následovalo usnesení z valné hromady, které bylo jednohlasně odsouhlaseno. Mimo jiné v něm stálo, že oddíly J. Vranov a I. Hošťka, jejiž zástupci nebyli přitomni, budou předány disciplinární komisi. Závěrečné slovo patřilo novému předsedovi svazu, který poděkoval za důvěru a také řekl. „Určitě budu chtít navázat na práci minulého výkonného výboru a chci dát také větší prostor oddílům aby se podílely na řešení zásadních otázek. Děkuji za důvěru a přeji všem hodně zdraví a hezké svátky,“ byla poslední oficiální slova páteční valné hromady OFS Tachov.