Fotbalisté Hraničáře Částkov po několika letech boje o záchranu opět zaútočili na vrchní patra tabulky okresního přeboru. Nakonec z toho bylo krásné třetí místo. Podle trenéra Štefana Berčíka však mohlo být ještě lépe. Právě s ním jsme si povídali o minulé sezóně Hraničáře a dalšími plány do budoucna.

Po sezoně vládla určitě spokojenost? Tak tabulkově ano.

Znamená to, že k předvedené hře máte výhrady? Byly tam výkyvy, které jsem ještě dnes nestrávil a nepochopil. Jeden zápas vyhrajeme o šest gólů a v dalším šestkrát inkasujeme. Jde asi o psychiku. Mančaft se teprve dává dohromady a potřebuje čas. Hráči, kteří přišli, jsou výkonnostně někde jinde. Třeba na turnaji Sparty Dl. Újezd jsme se opět projevili. Se Stříbrem hrajeme 1:0 poločas a pak dostaneme nářez. Druhý zápas, to byla ostuda. To jsem nevydržel ani na lavičce.

Jak jste spokojený s přípravou? Začalo chodit 12 až 14 lidí, což bylo dobrý. Dobíhají ještě dovolené. Trénujeme dvakrát v týdnu. Výsledky na turnajích jsou ale špatné. Jinak k docházce a k přístupu k tréninku nemám větší výhrady. Třetí místo v minulém ročníku vás pasuje v tom nadcházejícím mezi největší favority na postup.

Vnímáte to tak? Slyšel jsem o tom a mám trochu strach. Přiznám se ale, že kádr na to máme. Když vezmu Kořínka, Hrabovského, Krýsla a Faba, tak ta kvalita tady je. To k nám má ještě na hostování přijít Olda Eidlpes. Po té psychické stránce je to už horší. Musíme na tom zapracovat.

Už jste to trochu naznačil, o koho se budete opírat? Tak určitě o hráče, o kterých jsem mluvil. Bohužel, nemáme vyjasněný post gólmana. Mladí kluci, to je asi trochu šlápnutí vedle. Ráno před turnajem mě řekne, že nemá kopačky, nemá rukavice. Není na ně spolehnutí. Kdybych tady na místě mohl omladit Jožku Sarvaše, tak ho tam postavím. Vážně přemýšlím, že v brance začne od začátku sezóny chytat Milan Hrabovský.

S jakým umístěním byste byl spokojený? No, tak já jsem i loni říkal, že se budem prát o druhé místo. Ti hráči, kteří v kádru jsou, o nic jiného než o čelo tabulky hrát nemohou. Teď se kvalita ještě zvedne, až bude hrát Fabo. Hostování Martina Krýsla by se mělo změnit v přestup. Na předstoperu se začalo dařit Petru Havránkovi. Pokud má formu, tak není na jeho postu hráč, jenž by mu mohl konkurovat. Postavilo před vás vedení Hraničáře konkrétní cíl.

Nechtělo by zase vidět mužstvo v krajské soutěži? S vedením nás ještě sezení čeká, ale já osobně bych se o 1. B třídu rád popral. Byl bych zklamaný, kdybychom nehráli o první místo. Myslím si, že i ten areál si to zaslouží. Teď se třeba udělalo na hlavním hřišti umělé osvětlení. Všichni ti, kteří se točí v Hraničáři kolem fotbalu, by si to určitě zasloužili.