V minulém týdnu byl ještě oficiálně na marodce mužstva FK Tachov a v sobotu už nastoupil v dresu TJ Rozvadov v utkání 1. B třídy. V Chotěšově na postu středního obránce přispěl k vítězství nováčka 1. B třídy 4:3.

„Ve čtvrtek jsem dostal nabídku, zda bych nechtěl jít na hostování do Rozvadova a v pátek jsem to odepsal,“ vysvětlil svůj sobotní start v dresu Rozvadova obránce Pavel Opava, jenž vysedával v Tachově na lavičce. „V mém věku už nechci sedět na ´lávce´ a čekat na příležitost. Pokud na soutěž podle trenéra nemám, tak musím jít níž. Takový je fotbalový život,“ má jasno třicetiletý hráč.

S fotbalem začínal v Chodském Újezdu. Ve čtrnácti letech přestoupil do Plané a pak prošel T. Přimda, Trstěnicemi, znovu se vrátil do Plané a skončil v Tachově. V současné době je do konce podzimní části na hostování v Rozvadově. „Po skončení podzimní části se vracím do Tachova na zimní přípravu a pak uvidíme,“ nechce myslet moc dopředu zkušený obránce, jenž také vysvětlil své zázračné uzdravení. V pondělí jsem byl u lékaře. Jedná se pravděpodobně o lehčí zranění postranního vazu. Nosil jsem přes týden preventivně ortézu aby bylo koleno co nejvíce v klidu. Chodím normálně do zaměstnání. V pátek jsem si byl zaběhat a koleno drželo.“

A jak viděl svoji premiéru v rozvadovském dresu: „S výsledkem jsem samozřejmě spokojený, s mojí hrou už tolik ne. Trochu mě koleno limitovalo v soubojích.“ „Jsem rád, že mohu pravidelně hrát. V Rozvadově je dobrá parta. Kluky znám, s tím není žádný problém. Je tam i herní kvalita. Mužstvo má na to aby hrálo o ty nejvyšší příčky,“ pravil závěrem Opava.