Jediné derby našeho okresu 1. B třídy v kopané viděla o víkendu Přimda. Vedoucí tým soutěže Sparta Dl. Újezd zajížděl na půdu posledního mužstva, které nezískalo v dosavadních osmi kolech ani bod. Zde se ale potvrdila slova legendárního fotbalisty a trenéra Tomáše Pospíchala, že fotbal nemá logiku. Sparta po mizerném výkonu pouze remizovala 1:1, když oba góly padly z pokutových kopů.

Kdyby v osmé minutě sparťané prohrávali 0:2, nikdo by se z přítomných diváků nedivil. V šesté minutě střílel Vokroj tresný kop a jeho tečovaná střela skončila vedle branky. O dvě minuty později nestárnoucí Šašek rovněž těsně minul branku Sparty. Až potom naznačil hostující tým své možnosti. Sňozík ale mířil nepřesně. Chvíli nato vstřelili hosté branku, ale ta nebyla uznána pro ofsajd. Potom Sparta převzala iniciativu, ovšem měla na kopačkách mnoho nepřesností. Za zmínku stojí jenom vydařená střela Velety a zákrok brankáře Moravce. Po něm marnili šance Císař a M. Šašek. Deset minut před koncem půle střílel domácí Šašek. Pak už dokazovali svoji nemohoucnost a indispozici Tůša, Tomáš Bukva a slabě zakončil i Veleta. V nastaveném čase musel Mrázek řešit ojedinělou šanci Přimdy.

Tři minuty uběhly v druhém dějství a po faulu na Tomáše Bukvu zahrávala Sparta pokutový kop a Sňozík se nemýlil – 0:1. V 61. minutě byl na druhé straně faulován Radek Šašek a také Horvát byl úspěšný – 1:1. O dvě minuty později zahodil šanci Císař. Hosté pak přestali hrát, kombinovat a fotbal šel stranou. V 71. minutě chyboval Moravec, ale Tomáš Bukva to nevyužil. O tři minuty později se zapsal mezi střelce málem vlastním gólem Peňák. V 80. minutě mohl rozhodnout Jan Bukva, ale lob skončil na břevně. Tam skončila i střela Zemana. V nastaveném čase netrefil sparťanský Šašek sám před brankou míč.

Diváci: 90. Rozhodčí: Kohout ŽK: 1:2. Branky: 61. Horvát (PK) - 48. Sňozík (PK). Diváci: 100.

TATRAN: Moravec - Slávik, Novohradský, Petr, Svoboda, Teplárek (Pokorný), Vokroj, Růžička, Radek Šašek ( Sloup), Horvát, Peňák. Střídali Pokorný a Sloup. Trenér Mrázek.

SPARTA: Mrázek – Sňozík, Císař, J. Švábek, Stoklasa, T. Bukva, M. Šašek, Zeman, Jan Bukva, Veleta, Tůša. Střídali L. Marek, E. Dravecký a Tribula. Trenér Sobotík.