Mladší žáci FK Tachov prohráli v Děčíně 2:0, ale herně určitě nepropadli.

Do sedmé minuty utkání pak byla hra vyrovnaná, po jedné šanci na obou stranách. Nejprve gólman hostů Vávra neudržel balon, ale naštěstí dorážka dobíhajícího Slánského prošla přes celou branku podél čáry. V šesté minutě zaútočil Honzík, ale obrana mu nedovolila zakončit. O minutu později zahrozili domácí, obrana FK zaspala a Junior vedl 1:0. Ve 20. minutě vyzkoušel postřech domácího gólmana Homoly prudkou střelou Honzík. Ve 27. minutě zahrávali svůj první rohový kop domácí a následná střela mířila nad branku.

Do druhého poločasu nastoupil do branky místo Vávry Faltus. Do 40. minuty se hrál pohledný a vyrovnaný fotbal s drobnými šancemi na obou stranách. Pak pět minut Tachované zatápěli domácí obraně, ale kýžené vyrovnání nepřicházelo. Po rychlé rozehrávce Danko našel Honzíka, ale jeho střelu Homola chytil. V dalších minutách se hosté dožadovali po dvou akcích pokutových kopů. Po faulech na Lanfranchiho a Klesu zůstala píšťalka rozhodčího němá. Ve 47 min. naopak zaútočili domácí, ale tentokráte se v souboji jeden na jednoho blýskl gólman Faltus. Ve 49. min. zopakovali rychlou útočnou akci opět domácí a tentokrát byli úspěšní – 2:0. V 50. min. odpověděli hosté, nejprve prudkou střelou Danka a o minutu později střílel Honzík, leč brankář Homola míč za svá záda nepustil. V 58 min. se ještě Lanfranchi snažil vstřelit kontaktní branku, ovšem míč skončil na břevnu děčínské svatyně. Opravdu pohledný a bojovný fotbal tak skončil vítězstvím domácího Junioru 2:0.

TACHOV: Vávra (31. Faltus) - Danko, Klesa, Sovka, Sušanka, Vácha, Vejvoda, Lanfranchi, Hlad, Bezdička, Honzík. Střídali Tušl, Fencl, Dlouhý, Geiger. Trenér Janák, asist. trenéra a masér Hudec, ved. mužstva Volka.

Petr Hudec: „Kluci předvedli v děčíně fotbal, který se musel líbit. Je to paradox, ale předvedli jsme nejlepší výkon podzimu, ale nedali opět branky. V tomto věku je ale základem hrát dobrý fotbal a góly určitě přijdou.“