Žáci FK Tachov sehráli další kolo fotbalové divize v Praze na Žižkově a obě mužstva přijela bez bodů.

V. Žižkov – FK Tachov 3:1 (2:0).

Hosté začali utkání zakřiknutě a bez pohybu. Žižkovští je za jejich pasivní hru potrestali už ve 12. minutě – 1:0. Druhou branku inkasovali Tachované ve 30. minutě. O přestávce byla v kabině bouřka a mladí Tachované vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění. Ve 42. minutě vstřelil Dvořák kontaktní gól a vyrovnání viselo na vlásku. Tachov byl v této fázi zápasu jasně lepším týmem, ovšem rozhodčí zápasu Svoboda ´nepouštěl´ hosty do koncovky. Po hodině hry zvýšili domácí na 3:1 a bylo rozhodnuto.

TACHOV(starší): Landrgott – Moos, Földeši, Šácha, Veselý, Hána, Ruda, Tkáč, Havel, Dvořák, Pšenek. Střídali Nevařil, Jedlička a Šindelář.

V. Žižkov – FK Tachov 1:0 (1:0).

Prvních patnáct minut byli aktivnější hosté. Měli míč častěji na kopačkách, ovšem chybělo zakončení. Do slibné šance se dostal Bezdička, ale jeho střelu na zadní tyč bravůrně kryl domácí gólman. V dalších minutách se hra vyrovnala a domácí se dokázali prosadit. Akci po levé straně zakončili povedenou střelou na zadní tyč. Ve druhém poločase byli opět lepší hosté, když Žižkovští už téměř branku hostí neohrozili. Bohužel, ani po velké snaze Tachovanů, kdy se do útoku vysunul i obránce Honzíka, kýžené vyrovnání nepřišlo. Viktorka tak nejtěsnější vedení uhájila.

TACHOV (mladší): Faltus - Danko, Klesa, Šlehofer, Vejvoda, Bezdička, Honzík, Sušanka, Vávra, Lanfranchi, Tattan. Střídali Vácha, Výleta, Sovka, Tušl a Volka.

„Neměli jsme dobrý vstup do zápasu. Kluci začali špatně až zakřiknutě. O přestávce jsme si vše vysvětlili a druhý poločas byl o něčem jiném. Bohužel, je velice smutné, že rozhodčí Svoboda posuzoval souboje většinou ve prospěch domácích. Takové věci by se u žáků dít neměli. Musím kluky pochválit za druhý poločas. Bojovali a za nepříznivého stavu se nevzdali, i když jim nepřál ani rozhodčí,“ konstatoval trenér starších žáků Antonín Vodička.

Hodnocení asistenta trenéra mladších žáků se neslo ve stejném duchu. „Kluci bojovali od samého začátku, chybělo nám trocha štěstí. Ve druhém poločasu jsme byli na hřišti jasně lepším týmem. Šance jsme měli, ale bohužel žádnou z nich nedali. Posledních patnáct minut jsme vysunuli Honzíka, ten se dostal do dvou příležitostí, ale také on nezakončil. Musíme ještě spoustu věcí s klukama secvičit, a hlavně se musí proměňovat šance. V takových to zápasech rozhodne třeba i jen jedna branka a je to škoda,“ hodnotil utkání Radek Volka.

„Z atmosféry na Žižkově jsem rozčarovaný. Trojice rozhodčích předvedla směšný výkon už v zápase starších, kdy poškodili naše družstvo. Také v našem zápase neměli stejný metr a byli jasně na straně domácích. Tohle by se v této kategorii určitě nemělo dít. Škodí tak hlavně klukům a těm to nevysvětlíte. Musíme ale hledět dál a spravit si chuť doma proti týmu SIAD Most,“ pozastavil se nad výkonem arbitrů Volka.