Domácí ve svém posledním vystoupení v aktuální sezoně zvítězili a po skončení utkání převzali pohár za prvenství v krajském přeboru.

Fotbalisté Tachova si poslední zápas (v příštím kole měli hrát derby s Rozvadovem, ten se ale po podzimu ze soutěže odhlásil) sezony vychutnali a od prvních minut produkovali na hrací ploše hru, která je provázela po celou sezonu a díky které vyhráli přebor se ztrátou pouhých tří bodů.

Už ve čtvrté minutě vedli 1:0, když branku dal lehkou střelou zleva Bydžovský. Stejný hráč se ocitl ve velké šanci v 19. minutě, podařilo se mu v pádu skórovat, ovšem až po odpískání. Další příležitost měli domácí ve 22. minutě, ale Knakalovu hlavičku brankář Böhm vyškrábl nad břevno. To pro změnu trefil ve 32. minutě Bydžovský. Hosté se k příležitostem dostávali sporadicky, hrálo se převážně na polovině Lhoty. Ve 38. minutě ale hostující tým zaútočil, Šindelka hlavičkoval těsně vedle Houdkovy branky. Poločasové vedení domácí navýšili ve 43. minutě, kdy Folejtar zleva našel Bydžovského a ten zblízka upravil na 2:0.

Druhá půle pokračovala v podobném stylu, ovšem Lhotě se podařilo v 51. minutě z penalty snížit, exekutorem byl Kotrnoch. Tachov ale odpověděl poměrně rychle, v 56. minutě sice hosté signalizovali ofsajd, na rozdíl od rozhodčích, hra tedy pokračovala. Vyleta zpracoval brankáře, naznačil střelu, ale zvolil přihrávku Žemličkovi, který do prázdné branky dal na 3:1. Další gól domácích dal z jedné z dalších šancí Čížek, tentokrát ale skutečně z ofsajdu. Poslední branka padla dvě minuty před koncem zblízka z levé strany střílel Bydžovský, hattricku ovšem nedosáhl, posledním u míče byl hostující Horník, od jehož nohy se míč odrazil do sítě – 4:1.

V prostorách světecké jízdárny se uskutečnila otevře mistrovství České republiky v modelářské kategorii F1D
FOTO: V jízdárně létala modelářská elita

Zápas byl pro domácí tým a jeho příznivce fotbalovým svátkem. Před úvodním hvizdem byli oceněni nejlepší jednotlivci z mládežnických týmů a dorost převzal pohár za vítězství v krajské soutěži. Totéž čekalo po zápase fotbalisty hlavního týmu. Ten se stal suverénním krajským přeborníkem a postupuje do divize.

Režisérem tachovského úspěchu byl hrající trenér Martin Knakal. „Podzim byla neuvěřitelná jízda, kdy jsme byli v euforii a bylo to vidět i na výkonech. Ve druhé polovině možná trošku chyběla motivace, což se projevilo ztrátou tří bodů. Ale jsme spokojeni, že jsme to takhle dohráli,“ řekl Deníku.

Trenér také vyslovil díky těm, bez kterých by se tažení Tachova krajským přeborem neobešlo. „Velké poděkování patří panu Morgensteinovi za jeho přístup a za vše, co pro klub dělá. Samozřejmě díky Petrovi Móžimu, městu, všem co se na fotbale podílí – trenérům, trávníkářům, Ivance, která nám pere dresy, fanouškům… Bylo to krásné, byla to pohádka,“ vyjádřil se Knakal.

Tým teď čeká dovolená, ale už v půli července začne příprava na divizi.
Poslední kolo krajského přeboru se dohrává o následujícím víkendu. Ve hře zůstává z tachovského okresu Stříbro. Baník jede v pátek do Nýrska, zápas začíná v 18 hodin.

Věž kostela Nanebevzetí Panny Marie v Tachově.
Seniorky složily báseň pro kostel