Poslední příprava fotbalistů divizního FK Tachov nedopadla vůbec dobře. Na „umělku" si pozvali účastníka ČFL Jiskru Domažlice.  Ta je vůbec nešetřila a po poločase 6:0 je nakonec rozstřílela výsledkem 9:1. Svěřenci trenéra Bečky po celý zápas prakticky nevystřelili na branku domažlického týmu. Jediný úspěch vsítil za stavu 0:7 jihokorejský hráč Yang a to ještě z pokutového kopu.

V týmu Tachova se objevil v hledáčku ještě jeho kolega Park. Oba se představili divákům v průběhu druhého poločasu

Úvod začal oboustranně několika nepřestnostmi, ale potom se ukázala kvalita třetiligové Jiskry.  V osmé minutě začal brankostroj Domažlic při jejich první vážnější akci. Střelcem byl Dvořák.  Neuběhlo ani sto osmdesát vteřin a Bárta zvýšil po chybě domácích na rozdíl dvou branek. Snížit mohl Žemlička, ale v rozhodující fázi podklouzl a bylo po šanci. Na 0:3 se krásně trefil z trestného kopu Mužík. Stejný hráč vsítil  další gól a opět z trestného kopu – 0:4. Brankář Bobčík neměl proti jeho kvalitním střelám nárok.  Vyznamenal se ale proti střele Došlého a jeho ránu vyrazil na roh. Deset minut před půlí chybovali domácí beci a Matas snadno skóroval popáté. Fotbalového „kanára" vystavil  o dvě minuty později domácím  Došlý. Tachované špatně odehráli ofsajdovou past a střelec měl snadnou úlohu. V samotném závěru dvakrát po sobě spálil Jarina.

Ve druhém dějství vystřídal trenér Bečka zbytek lavičky a na hřišti se objevily možné posily z daleké Jižní Koree. Jak obránce Park, tak útočník Yang sice rozhýbali hru domácích, ale na dobře seřízený stroj hostů to nestačilo. Na 0:7 se nádherně trefil domažlický Dvořák. Předcházela tomu další minela hráčů FK. Domácí Dvořák mohl skórovat v 48. minutě. Opět ho zradila nezkušenost zakončovat slibné šance. V 51. minutě utekl za obranu Yang, byl faulován a rozhodčí nařídil penaltu. Samotný hráč ji s přehledem proměnil – 1:7.

Pohyblivý Korec dobře, ale slabě hlavičkoval po centru Malého. Jeho snaha skončila pouze v rukavicích domažlického gólmana. Hostující Dvořák nepřekonal Bobčíka v jasné šanci a na druhé straně špatně řešil šanci domácí Habart.  Následovala další chyba tachovské obrany a ex tachovský Milan Braun snadno vsítil – 1:8.
Mladý domácí Dvořák zpálil pěknou šanci po akci Yanga. Neustál souboj s bekem hostů a v posledním momentě upadl. Účet uzavřel v 76. minutě zblízka střídající Knakal. Toužebné „desítky" se hosté nedočkali. Šance Matase a Došlého po brance volaly. Pět minut před koncem se dostali k ohrožení branky domácí. Střele Malého chyběla razance a Dvořák  rozvlnil pouze boční síť domažlické svatyně.

FK   Tachov – J. Domažlice 1:9
Poločas: 0:6. Branky:  51. Yang (PK) – 8. a 46. Dvořák, 18. a 28. Mužík, 11. Bárta, 35. Matas, 37. Došlý, 68. Braun, 76. Knakal. Rozhodčí: Henych. Hráno bez karet. Diváci: 60.

Tachov: Bobčík – Ruda, Tušl, Kaše, P. Šácha, Hutta, Mančal, Folejtar, Hudec, Malý, Želička. Střídali Habart, Dvořák, Yang, Park. Trenér Bečka.

Stanislav Sýkora