Po vysoké prohře s juniorkou Plzně (1:7) přivítali fotbalisté FK Tachov tým FK Hvězda Cheb, který přijel bez pěti klíčových opor, přesto si z odvezl bod za remízu 2:2. Tachovští předvedli hlavně v první půli solidní výkon, ale zůstali na štítě s proměňováních šancí. Michal Machač pět minut po přestávce za stavu 1:1 nedal dokonce ani pokutový kop. Hosté vyrovnali tři minuty před koncem po velmi zdařilé akci.

Úvod přípravného zápasu, byl opatrný a neurovnaný od obou týmů. Po čtvrthodině začali domácí s tlakem, ale postupně zahodili několik dobrých šancí. Netrefili se Dvořák, Habart a tyč nastřelil Machač. Až v 21. minutě otevřel skóre Hudec, když si dovolil udělat kličku i brankáři a bez problémů zavěsil. V dalších minutách se v koncovce nedařilo Sadílkovi a Földešimu, kteří nedoskočili na centr Habarta. Až potom vystrčili růžky i hosté. Hlavičku Šnebergera vyrazil Hinterholzinger na roh. U Tachovanů si obdobně počínal Habart a po něm Dvořák. Šanci hostů zmařil v 36. minutě odkopem z brankové čáry Viterna. Ke konci půle dvakrát slabě zakončoval hostující Fidler a poločas uzavřela střela Machače.

Druhou půli začali lépe hosté a bek Ruda byl při vlastní chybě nakonec rád, že to neskončilo brankou. Dvě minuty potom využil další chyby v domácí obraně střídající Kohout a pohodlně srovnal na 1:1. Chvíli poté odpískal rozhodčí Kožár penaltu za nedoolený zákrok na Hudce. Míč si postavil Machač, ale zle s ním naložil. Hostující gólman jeho ránu vyrazil nad břevno. Zranění Hudec už do hry nepustiulo a místo něho se postavil do útoku Žemlička. Domácí hra ale upadla do průměru a jejich akce často končily nezdarem už na hranici šestnáctky Chebu. Ten častěji přecházel do protiútoků, ale neměl sílu v zakončení. Tachovu naopak vyšel v 70. minutě protiútok a Sadílek přivedl svůj celek do vedení – 2:1. Chebští D. Martinec a po něm Kohout zahodili dvě slibné šance k vyrovnání. Víc než sto procentní byla hlavně akce, kterou v koncovce „zazdil" Kohout. Tři minuty před koncem se Chebští přeci jen dočkali vyrovnání. Po pěkné kombinaci a centru zprava uzavřel brankový účet na 2:2 D. Martinec. Dvakrát po sobě mohl rozhodčí Kožár odpískat penaltu, vždy po jedné na každé straně, ale v obou případech nechal pokračovat ve hře.

FK Tachov – FK Hvězda Cheb 2:2
Poločas: 1:0. Branky: 21. Hudec, 70. Sadílek – 48. Kohout, 87. D. Martinec. Rozhodčí: Kožár. Diváci: 25.

Tachov: Hintenholzinger – Ruda, Král, Viterna, Földeši, Folejtar, Sadílek, Habart, Hudec, Dvořák, Machač. Střídal Žemlička.

Cheb: T. Martinec – Šaloun, Šaliga, A. Rolník, T. Rolník, Šneberger, Čížek, D. Martinec, Dobeš, Fidler, Hudeček. Střídali Kohout a Irlweg. Trenér M. Kolouch.

Stanislav Sýkora

Jak hodnotil zápas tachovský trenérZzdeněk Slowik si můžete přečíst v pondělním vydání Tachovského deníku.