V předposledním kole 1. B třídy hostil Chodský Újezd sestupem namočený tým B. Zbůch. Po neurovnaném prvním poločase, kdy domácí prohrávali 0:1 se po obrátce vzchopili a během pěti minut dal P. Pikl tři branky. Zbůch nejen vyrovnal, ale tři minuty před koncem dal vítěznou branku na 3:4. 
Samotný zápas začal oboustranně opatrně, hra se odvíjela většinou ve středu hřiště. Blíže k vedení měli hosté,  když Slivoně zazmatkoval na brankové čáře. Naštěstí pro domácí byl odpískán ofsajd. Pak o sobě dal vědět dvakrát po sobě P. Pikl, stav se ale neměnil, stejně jako po střele Hnáta. Už v 21. minutě musel branku domácího celku opustit pro zdravotní problémy Slivoně. Mezi tyče se postavil stopér Suchý a do obrany se posunul zkušený Bezdička. Hra byla i dále neurovnaná. Vedoucí branky se dočkali hosté Schejbalem – 0:1. Domácí Bezdička dvakrát v závěru ohrozil branku Baníku, při prvním pokusu trefil levou tyč.
V druhém poločase domácí  vlítli na Baník jako uragán,  předvedli tři utěšené akce a rázem vedli zásluhou P. Pikla 3:1. Hra najednou byla zcela v režii domácích borců. Dvě minuty po třetí brance ale Baník  „šel„ do hry kontaktní brankou Hrdličky – 3:2.  Rozhodující moment měl na kopačce domácí Pešta. Běžel na Žáčka, ale jeho slabý lob gólman Žáček vystihl. Bezdička zabránil v 71. minutě svým tělem jistému vyrovnání. Deset minut před koncem hosté proměnili pokutový kop Böhmem – 3:3. Tři minuty před koncem rozhodl svým druhým gólem Schejbal o třech bodech pro Zbůch. Domácí se sice dožadovali neuznání branky pro ofsajd, ale rozhodčí Havel byl neoblomný. V nastaveném čase byl sražen Bezdička, domácí se dožadovali penalty, ovšem marně. 
„Myslím si, že jsme prohráli nezaslouženě. O vývoji rozhodly ale také dvě věci. Jednak brzské střídání našeho gólmana pro nevolnost, kdy jsme museli improvizovat v sestavě. Za druhé to byla šance  Pešty,  kdy mohl zvýšit na 4.2, ale nedal.  Jinak musím kluky pochválit, že to navzdávali a bojovali do konce," zhodnotil poslední domácí zápas sezony jeden z trenérů Chodského Újezdu Zdeněk Slowik.
TJ  Ch. Újezd – B. Zbůch 3:4
Poločas: 0:1. Branky: 53., 55. a 58. P.  Pikl – 37. a 87. Schejbal, 60. Hrdlička, 80. Böhm (PK). Rozhodčí: Havel. ŽK: 1:6. Diváci: 90.
Ch. Újezd: Slivoně (21. Suchý) – Beneš, Suchý (21. L. Medek), L. Pikl ml., T. Medek, L. Pikl st., J. Pikl, Bezdička, Kurčík (71. Trejbal), P. Pikl, Pešta. Trenéři Slowik a Dufka.

Stanislav Sýkora