Tři dny volna zásluhou státního svátku vyplnili fotbalisté dohrávkou odloženého kola a pak se hrálo podle losu jedenadvacáté kolo okresního přeboru druhé třídy. Zápasy prověřily fyzickou kondici hráčů, ale co se týče výsledků, tak se žádné velké překvapení neurodilo.

V tabulce nebyl zaznamenán žádný velký pohyb. Vedení si drží stále Hraničář Částkov a má nakročeno přímo do 1. B třídy. Za ním se čtyřbodovou ztrátou je Bor, který má ale vzhledem k průběžnému zisku bodů namířeno do baráže o postup do 1. B třídy. Ovšem v sobotu změří síly obě nejlepší mužstva přeboru a při případné výhře Boru může být ještě všechno jinak. Černého Petra drží J. Třemešné a záchrana v nejvyšší soutěži okresu se jí vzdaluje.

V šestnáctém kole přišlo do ochozů 312 příznivců, v celkovém součtu není započítána návštěva utkání Stráž – Částkov, když tento údaj nebyl uveden. Nejvíce diváků přišlo do Erpužic, kde hrály Kšice (70) a nejméně do Damnova (24). V kole padlo 36 branek, nejvíce ve Stráži (7) a nejméně v Kostelci (1). Hattrickem se blýskl borský J. Blažek. Rozhodčí napomínali 26 hráčů. Předčasně pod sprchy museli P. Hrabovský z Částkova a L. Touš z Kostelce.

Jedenadvacáté kolo navštívilo 287 diváků. Nejvíce jich přišlo do Konstantinek (55) a nejméně do Sulislavi a Částkova (30). Padlo celkem 31 branek, nejvíce v Erpužicích (8) a nejméně v Sulislavi (2). Napomínáno bylo 18 hráčů a jediným hříšníkem kola byl J. Slivoně z Černošína. Střelecky se prosadilo dvěma góly několik hráčů, ale žádné galapředstavení se jinak nekonalo.

Celkovou návštěvnost na zápasech poznamenalo mistrovství světa v hokeji. Možná i právě proto si v sestavách objevili někteří hráči, kteří patří doslova už mezi matadory okresní kopané.

V brance Erpužic nastupuje jedenapadesátiletý M. Voldřich. V Konstantinkách se „vrátil" na trávník, stejně starý jako gólman Erpužic, J. Píha, ale ten hrál v poli. V Černošíně nastoupil proti Kšicím ještě o dva roky starší P. Klepsa. Přes čtyřicet let má několik hráčů okresního přeboru a stále patří mezi opory svých týmů.

Fakta k oběma kolům a všechny sestavy najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.