Druhé přípravné utkání sehráli fotbalisté FK Tachov na hřišti Slavoje Koloveč. V duelu plném nepřesností zvítězili hosté, když góly za ně stříleli Kovařík, Sadílek a Habart.

Hrálo se za velkého dusna a podle toho také vypadal pohyb hráčů na hřišti. Tachované šli do utkání z plného tréninku a v jeho úvodu působili ospalým dojmem. Domácí první půlhodinu velmi dobře kombinovali, ale ve 12. minutě nechali na chvíli volného Kovaříka a kanonýr hostů se nemýlil – 0:1. Vyrovnání se Slavoj dočkal ve 21. minutě a zařídil ho T. Došek – 1:1. V dalších minutách se obraz hry neměnil, ale Kolovečtí nezvládli závěr poločasu. Ve 44. minutě Hudec našel Sadílka a Tachov vedl 1:2. Prakticky stejná akce přišla o minutu později a Hudec tentokrát naservíroval míč Habartovi – 1:3.

Po hodině hry se do velké příležitosti dostal Kovařík, ovšem vynikající Janeček v brance Slavoje jej vychytal. Tolik omílané pořekadlo „nedáš, dostaneš" se opět naplnilo. V 63. minutě snížil na rozdíl jedné branky domácí Černohorský. Ve zbývajících minutách zápasů se hrálo nahoru, dolů, hru ale oboustranně provázela řada nepřesností a obě mužstva zahodila několik slibných příležitostí. V 71. minutě bylo rušno před brankou domácích, na konci akce byl Šácha, který neprostřelil skrumáž hráčů. Na druhé straně vychytal Houdek kanonýra domácích T. Doška. Gólem neskončilo ani zakončení Folejtara po akci Kovaříka. Ovšem největší příležitost měl v 88. minutě Kovařík, jenž postupoval sám na Janečku, který ale jeho úmysl zmařil.

Jelikož se i v divizi budou v nadcházejícím soutěžním ročníku při nerozhodném výsledku kopat penalty o další bod, po utkání si je mužstva vyzkoušela. Hosté v nich byli úspěšnější, vyhráli 3:4, když se rozhodlo v šesté sérii.

„Nastoupili jsme proti velmi kvalitnímu celku, který má divizní parametry. Hráči šli do zápasu z plného tréninku, byl hodně náročný zaměřený na fyzickou kondici. Z naší strany to nebyl dobrý výkon. Špatně jsme se pohybovali, velké dusno limitovalo hráče. Ztráceli jsme hodně míčů a hlavně nevyužili další brankové příležitosti," zhodnotil stručně utkání trenér FK Tachov Zdeněk Michálek, který má z kádru stále tři hráče na dovolené a dal tak příležitost některým mladíkům.

Tachov: Houdek – Földeši (46. Žemlička), Tušl, Král, Folejtar, Habart (58. Jedlička), Knakal, Šácha, Sadílek, Hudec, Kovařík.

Jan Vydra