Fotbalisté FK Tachov neokusili ani ve třetím kole hořkost porážky. V Českém Krumlově dokázali nad místním Slavojem zvítězit 0:3 a přivezli tři body.

Lépe do utkání vstoupili hosté a už v šesté minutě zakončoval Habart, ale Beránek v brance Slavoje vytáhl míč na rohový kop. Tachované byli za svou aktivitu odměněni v 17. minutě, kdy se trefil Hudec – 0:1. Po vedoucí brance soupeře se domácí „probudili" a postupně vyrovnali hru. Obrana hostů v čele s gólmanem Houdkem ale pracovala výborně a držela čisté konto. Nejblíže k vyrovnání měli domácí ve 26. minutě, kdy střílel Dvořák a Houdek vyrazil míč na tyč. Hosté využívali každé příležitosti k rychlému kontru a v 32. minutě po centru Viterny ze vzduchu zahrozil F. Dvořák, stav se ale neměnil.

Hosté měli na začátku druhého poločasu drtivý tlak. Nejdříve střílel těsně vedle Dvořák, v dalším průběhu po akci stejného hráče nastřelil Hudec tyč a míč se odrazil do náruče ležícího gólmana. Sérii tří šancí naplnil v 56. minutě Bezděk, který svůj dlouhý únik zakončil střelou do gólmana. Snaha Českého Krumlova o vyrovnání byla zřejmá, ale do vážnější příležitosti jej tachovská obrana nepustila. Naopak, přišel další úder hostů. Sadílek našel nezištně Hudce a ten střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 0:2. Tachované pak byli ve zbývajících minutách lepším celkem. Domácí se snažili utkání ještě zdramatizovat, ale museli si dát pozor na rychlé brejky hostů. V 77. minutě se po jednom z nich prosadil Habart a bylo to 0:3. Vítězný tým dal i čtvrtou branku Kovaříkem, ovšem praporek asistenta rozhodčího „vyletěl" nahoru. Přes další příležitosti se stav utkání už nezměnil.

„S výsledkem jsem samozřejmě spokojený. Co se týče hry, tak v prvním poločasu to ještě nebylo ono, ztráceli jsme míče, bylo tam hodně nepřesností. Druhý poločas kluci ale odehráli velmi dobře," chválil mužstvo trenér FK Tachov Zdeněk Michálek. „Jsem rád, že po poháru dnešní zápas kluci zvládli. Vyplatilo se nám, že jsme některé hráče ve středu „pošetřili". Hudec skóroval dvakrát, Habart dal jednu branku. Knakal nenastoupil v poháru vůbec a dnes odehrál výborný zápas," dodal k utkání Michálek.