Osmnácté kolo nejvyšší okresní soutěže navštívilo 440 diváků, nejvíce v utkání Částkov – Tachov B (110) a nejméně v Lomu a Černošíně (40). Padlo 30 branek, nejvíce v Halži (9) a v utkání Lom – Sulislav se diváci branky nedočkali. Rozhodčí ukázali 21 žlutých karet a pět hráčů vidělo kartu červenou, z toho čtyři z Kostelce! Hráči neudrželi nervy na úzdě a Šichevičová vyloučila Honzíka, Józu, Durkoše a Ježka.


Tahák kola se hrál v Maršových Chodech, kde v utkání dvou předních celků byl úspěšnější domácí Hraničář. Před největší návštěvou kola otevřel skóre Veleta a vedení až na 3:0 upravili Boček a Herout. Částkov pak dobře rozehrané utkání dovedl do vítězného konce (4:1).


Nevyzpytatelné Kšice opět překvapily, tentokrát své příznivce potěšily. V Plané šli do vedení I. Šetlíkem, čtyři minuty před koncem zápasu vyrovnal Peklo a vše směřovalo k penaltovému rozstřelu. Tříbodovou trefu zaznamenal v poslední minutě Flíček (1:2).


Damnovští stoupají v tabulce vzhůru. Další bodový zisk jim ve Stříbře vystřílel ďvěma brankami Šály. Rezerva Baníku stačila jen snížit, na vyrovnání už neměla dost času a ani síly (1:2).


Kostelečtí vedli v Lázních po prvním poločasu 2:0, ale slibný náskok stejně jako své nervy neudrželi. Dohrávali bez čtyř!!! vyloučených hráčů a všichni hříšníci viděli rovnou červenou kartu. První po hodině hry L. Honzík a další tři hráči v posledních dvou minutách. Lázním alespoň bod zachránil pět minut před koncem Šrédl (2:2, PK 0:2).


V Lomu si vzali střelci dovolenou. Sulislavští a domácí předvedli, kde je nejvíc tlačí bota, jejich koncovka byla žalostná. Spokojenější byli po utkání hosté, kterým se podařilo v penaltovém rozstřelu získat druhý bod (0:0, PK 0:2).


Kdo přišel v Halži o pět minut déle, neviděl dvě branky. V „divokém" začátku šel lídr z Chodové Plané do vedení už ve druhé minutě, v páté vyrovnal Matoušek. Kvalita byla jasně na straně hostů, kteří ještě do přestávky dali tři branky. Pro domácí skončil nerovný souboj jejich debaklem. Hattrickem se blýskl Soukup (1:8).


V Černošíně se zrodil překvapivý výsledek. Domácí v utkání s Borem nenavázali na výkony z posledních kol. Zaspali úvod utkání a už v deváté minutě prohrávali 0:2. Vše podstatné se událo v první pětačtyřicetiminutovce, ve které borský Stránský zaznamenal hattrick (1:5).