Fotbalový oddíl Baníku Stříbro povede v nejbližších dvou letech Milan Fiala. Rozhodlo se o tom na volební valné hromadě. Valná hromada se v hotelu U Branky těšila početné účasti a měla hladký průběh.

Nejdůležitějšími body programu byly zpráva o činnosti jednotlivých oddílů, zpráva o hospodaření a volby nového výkonného výboru. Ta se uskutečnila ve veřejném hlasování a členové na kandidátce byli zvoleni valnou hromadou jednomyslně. V hodnocení mužstev bylo nejobsáhlejší a také nejkritičtější zpráva o činnosti A mužstva, kterou přednesl trenér Milan Tůma. Ve zprávě o hospodaření Karel Lukeš zmínil schodek v rozpočtu, který byl zapříčiněn vyššími náklady na dopravu.

V diskuzi, která byla věcná, vystoupili také hosté valné hromady místostarosta Stříbra Pavel Tóth, předseda Tělovýchovné jednoty Baníku Jan Hora a předseda OFS Tachov Václav Přibyl. “Věřím, že všichni společně najdeme to nejdůležitější a to finanční prostředky, které váš oddíl potřebuje,“ řekl také ve svém vystoupení předseda TJ Jan Hora. „Účast v krajském přeboru je pro město velmi dobrá vizitka a atmosféra, která na našem stadionu při těchto utkáních panuje se dá srovnat i s atmosférou ve vyšších soutěžích. Věřím, že se vám v jarní části povede udržet tuto soutěž a třeba už příští sezonu budete hrát ještě výraznější roli než letos. Díky za výbornou reprezentaci,“ pravil místostarosta Stříbra Tóth, který v další části svého vystoupení přislíbil finanční pomoc hlavně mládeži. V diskuzi dále vystoupil nově zvolený předseda OFS Tachov Václav Přibyl, jenž seznámil členy valné hromady se změnami, které vedení svazu chystá. Do diskuze se zapojil i bývalý prezident klubu Karel Ticháček, jenž má velkou zásluhu na vzestupu stříbrského fotbalu. Kritiku zaměřil hlavně do řad prvního mužstva. „Nezlobte se na mě, ale v krajském přeboru nemohou na trénink chodit třeba jenom tři hráči, jak jsem se několikrát osobně přesvědčil, když jsem přišel do kabiny. Bylo to pro mě zničující a je to jeden z několika důvodů, proč jsem rezignoval,“ řekl Ticháček, jenž ale na Baník nezanevřel a dál bude pracovat u mládeže v roli trenéra.

Nový výkonný výbor bude pracovat ve složení Eduard Havíř, Vítězslav Bednář, Jan Lešák, Karel Lukeš, Jan Šimun a Marek Višín. Do jeho čela pak byl zvolen Milan Fiala, který měl také závěrečné slovo. „Uděláme všechno proto, abychom navázali na práci minulého výkonného výboru a děkujeme za důvěru. Doufám, že ji nezklameme,“ pravil nově zvolený předseda a závěrem dodal. „Všem děkuji za účast na naší valné hromadě a přeji vám hodně zdraví a úspěchů ve sportovní činnosti Baníku.“