Mužstvo S. Nové  Strašecí je dalším soupeřem divizního FK Tachov. Osud domácích je zpečetěn, jejich záchrana je už jen v oblasti teorie. Tachované potřebují k jistotě tři body a možnost k jejich zisku mají v sobotu.

Už tak v úzkém kádru chybí stále nemocný Martin Dvořák. V plném tréninku je po vleklém zranění Hutta. „Martin se podrobuje nějakým vyšetřením a s největší pravděpodobností už do konce soutěže nenastoupí. Naopak, Tomáš Huta by měl být připraven nastoupit," upřesnil stav kádru kouč, který mohl být s výkonem svých svěřenců v utkání s Rokycany spokojený.

„Kluci si dokázali, že fotbal hrát umí, to víme, ale také se přesvědčili, že je to hlavně o „hlavě". Po vedoucím gólu do sítě Rokycan se uklidnili a předvedli solidní výkon," vrátil se k západočeskému derby proti Rokycanům tachovský trenér.

V sobotním utkání proti Novému Strašecí toho nehodlá moc měnit a ono to, vzhledem k současné situaci, ani nejde. Na lavičku prý půjde opět matador Radek Mráz a někdo z kádru dorostu.

„Jiná možnost není. Věřím ale, že klukům výhra s Rokycany hodně pomohla po psychické stránce a v Novém Strašecí se „porvou" o tolik potřebné body," neztrácí optimismus kouč. „Zisk tří bodů by nám hodně pomohl a měl by nám dát jistotu k setrvání v divizi," dodal Bečka.
Utkání se hraje v sobotiu od 17.00 hodin a řídí ho Váňa.