Zimní příprava FK Tachov na jarní část České fotbalové ligy je v plném proudu. V současné době absolvuje, pro mnohé fotbalisty nepříjemnou fázi, kádr, který by se neměl dramaticky lišit od toho, jenž bude bojovat o záchranu v soutěži.

Trenér Tachova Pavel Vaigl má k dispozici „sestavu", která oproti podzimu doznala změn. Na půlroční hostování do Německa odešel Hudec, do svých mateřských klubů se vrátili Kravár a Hrdlička. Prakticky celý podzim byl zraněný Kubek a do přípravy už nenastoupil. Naopak potěšující je návrat Tušla.

„Lukáš absolvoval zatím takřka vše, musíme být ale opatrní, nesmíme nic uspěchat. Velmi dobře se jeví Hofman a také Krupička. Čada měl naraženou patu, ale snažil se odtrénovat vše co mu zranění dovolilo. Stejný přístup oceňuji i u gólmana Houdka, jenž se zraněným palcem u ruky pracoval na fyzičce. V průběhu soustředění měl problémy Petr Šácha, ale nejedná se o nic vážného. Někteří hráči mají drobné potíže, ale to je spíše z únavy," konstatoval tachovský lodivod, který vedle zkušených Knakala a Matyse může na jaře počítat s Čadou a Vaněčkem. „To je pro nás velké posílení. Hlavně aby byli všichni hráči zdraví. Vidím na všech velkou chuť pracovat a to je pro mne hodně důležitý poznatek," pravil Vaigl.

Ještě tento týden nabírají hráči kondici, ale pak už pro ně bude příprava daleko příjemnější. „Trénujeme už hodně s míčem. Jak už jsem řekl, přístup kluků je výborný, nemám připomínek. V další fázi se budeme věnovat více hernímu projevu a už v sobotním utkání proti Písku se na to zaměříme. Šanci si zahrát dostanou všichni, ale někteří už ne takový prostor jako v minulých zápasech. Pomalu začneme zkoušet optimální sestavu," naznačil Vaigl.

V Tachově je několik hráčů na zkoušku, ale kouč odmítl jakékoliv závěry. „Už jsem kluky chválil za přístup, pracují na sto procent. V tomto momentě se bavit o tom kdo popřípadě odejde je hodně předčasné. Třeba kádr zůstane pohromadě tak jak je. Čekají nás přípravné zápasy s kvalitními soupeři a ty ukážou. Se sportovním ředitelem na toto téma mluvíme každý den, v kontaktu jsme s prezidentem klubu. V případě jakékoliv změny v kádru, to znamená odchodu či ještě případného příchodu jednoho hotového hráče, bude mít konečné slovo prezident Petr Morgenstein," dodal Vaigl.

Tachov se představí v sobotu od 11.00 hodin na hřišti Doubravky proti Písku.