Po debaklu ve Zruči vyškolil oslabené Staňkovany další favorit soutěže.

Hostující borci Baníku Stříbro krajské elitě vládnou s plným bodovým ziskem a výrazně kladným skóre 12:2.

Zato domácí nováček FK Staňkov po dvou sedmigólových debaklech suverénně okupuje poslední šestnáctou příčku s nulovým ziskem na kontě bodů i vstřelených gólů do sítě protivníků…

FK Staňkov – Baník Stříbro 0:7 (0:2)

Kdo ze sto padesáti diváků čekal, že Staňkované se v rámci rehabilitace za debakl v prvním kole ve Zruči na hosty od úvodního hvizdu sudího Šimka vrhnou, ten se nedočkal. Sebevědomí Baníkovci, kteří před týdnem doma zdolali Horní Břízu 5:2, rozpoutali kolotoč rychlých kombinací a okamžitě získali herní převahu.

Už ve druhé minutě vyslali varování z přímého kopu tvrdou střelou těsně vedle levé tyče domácí branky.

Minutu nato staňkovský gólman Jánský v poslední chvíli lapil do sítě mířící míč po obranném skluzu spoluhráče Drudíka.

První střelecký pokus domácích v deváté minutě poslal Mifek mimo branku a kam mířit mu hned z protiútoku ukázal Lanfranchi. Stříbrskému snajprovi, který neuspěl před sezonou na testech v třetiligové Jiskře Domažlice, však střelu brankář Jánský skvěle chytil.

Ve 14. minutě už se ale jejich role obrátily a nepokrytý Lanfranchi zblízka dorážkou stříleného centru Jánského pohodlně překonal – 0:1.

Dominance Stříbra pokračovala a oslabená staňkovská obrana o zraněné Gusta, Lišku či Záhoře na dovolené jen ztěžka odolávala nájezdům. Jen špatná muška Bůžka, Dy-ka či Skopového zabránila nárůstu skóre.

Burcování domácího trenéra Kuchariče k většímu důrazu a odvaze útočit si ve 26. minutě vzali jeho svěřenci k srdci a výsledkem byl faul hostů těsně před jejich vápnem. K míči se postavil kanonýr Tlustý a technickou střelou trefil břevno. Odražený míč pak napálil vedle branky Mifek.

Staňkov se přesvědčil, že by to šlo a zanedlouho opět Tlustý z dobré pozice otřel míč o tyč Hruškovo svatyně.

Nejpovedenější pětiminutovka domácích však k vyrovnání nevedla a vše se vrátilo do starých kolejí.

Ve 37. minutě musel hasit sólo Dyka gólman Jánský výběhem až mimo velké vápno a následným faulem. K údivu všech vytáhl sudí Šimek jen žlutou kartu…

Když tři minuty před půlí přežil Staňkov tutovku Bůžka, který po centru Skopového ze tří metrů přestřelil branku, zdálo se, že první poločas skončí jednobrankovým rozdílem. V jeho posledních vteřinách však po dlouhém výkopu gólmana Hrušky Bůžek přesprintoval obránce Dolejše a sám proti bezmocnému Jánskému nezaváhal – 0:2.

Po změně stran postupně domácí fyzicky odpadli a zápas se stal otázkou skóre.

Staňkovský gólman dělal, co mohl a předvedl několik vynikajících zákroků proti Lanfranchimu, Vejvodovi či Dykovi. Ale za přetíženou a chybující obranou na všechno nestačil. Rychlí, důrazní a kombinačně lepší hosté v exhibičním tempu přidávali další góly. Dvakrát se trefil Lanfranchi, v 59. minutě do levé šibenice a deset minut nato k pravé tyči. Dva slepené góly v 77. a 78. minutě přidali Vyšín a Dyk a na konečných 7:0 pro Stříbro tři minuty před koncem symbolicky ´do prázdné´ Tůma.

Za celý druhý poločas se domácí dostali pouze ke dvěma střelám Tlustého, po hodině hry nad břevno a v úplném závěru těsně vedle.

Sudí: Šimek – Hamouz, Kříž. ŽK: 2:2. Diváci: 150.

Staňkov: Jánský – Doležal, Drudík, Dolejš, Hrdina, Pergl, Vrba, Tlustý, Voves (60. Kolros), Mifek (72. Vacík), Moisiuk. Trenér: Milan Kucharič.

Stříbro: Hruška – Čoka, Demjan, Hřebík (66. Vyšín), Tůma, Dyk (83. Křehlík), Vejvoda, Korynta, R. Skopový (79. Pavlas), Bůžek (79. Svoboda), Lanfranchi (83. O. Kertis). Trenér: Jan Kraus.