Los jedenáctého kola poslal Chodský Újezd na hřiště Merklína. Dufkovo hoši pokračovali ve spanilé jízdě 1. B třídou a domácímu celku dali bůra aniž by inkasovali.

Po úvodní desetiminutovce, která patřila domácímu celku, Chodský Újezd udeřil. V 11. minutě ukázal záda všem P. Pikl a obstřelil brankáře – 0:1. Po vedoucí brance hosté ovládli hru, avšak v koncovce postupně selhali Pešta, P. Pikl  a dvakrát Bezdička. Domácí byli nebezpeční jen při rozích a trestných kopech.  „Merklín disponuje asi nejvyšším kádrem. Od první minuty hledali domácí vysokými centry domácího střelce Hrádka. Na tento způsob hry jsme se pečlivě připravili a domácího snajpra se nám dařilo zdvojovat," řekl o soupeři trenér Chodského Újezdu Jiří Dufka. Za stavu 0:1 podržel právě při  standardkách gólman Opava,  když vytěsnil nebezpečné hlavičky domácích borců. Hosté se prosadili až v závěru poločasu, kdy dva slepené góly prakticky rozhodly o osudu utkání. Nejprve ve 41. minutě  Bezdička našel Peštu a ten se nemýlil – 0:2. Těsně před odchodem do šaten se prosadil P. Pikl – 0:3.

V úvodu druhého poločasu se domácí ještě snažili o zdramatizování zápasu případným vstřelením branky, ale obrana Chodského Újezdu pracovala dobře a co prošlo, pochytal spolehlivý Opava.

„Hráli jsme pro nás dost nezvykle zezadu, protože domácí značně přitvrdili a my už neměli nikoho na střídání. Nikam jsme se nehrnuli a čekali na příležitosti k protiútokům. V 61. minutě vyšla kombinace v záloze, přišla kolmice na Petra Pikla, ten tak zkompletoval hattrick a vzal definitivně domácím jakoukoliv šanci na zvrat," popsal další důležitý moment utkání trenér. Jeho svěřenci v dalších minutách drželi míč na svých kopačkách a chvílemi to připomínalo exhibici. „Bylo to bago hlavně zásluhou Bezdičky, J. Pikla, Pešty a P. Pikla, kteří snad pět minut nepůjčili soupeři míč. Flustrovaní domáci ještě přitvrdili. Odnesl to v 71. minutě Petr Pikl, jenž byl faulován a zápas už nedohrál," komentoval další průběh zápasu Dufka. Jako  správný kapitán na zranění svého spoluhráče odpověděl v 72. minutě Suchý, když upravil stav utkání na 0:5. Jelikož už hosté neměli nikoho na lavičce, dohrávali v deseti. Nikam se nehrnuli, drželi takticky míč na svých kopačkách a výborný výsledek pohodlně uhájili.

„Soupeře jsem měl načteného, nesmí se pustit do vedení, což se nám povedlo. S výsledkem jsem spokojen i když jsme měli nějaký gól přidat. Dobrou práci odvedli arbitři v čele s hlavním Kličkou," nešetřil chválou Dufka a k zranění Pikla poznamenal: „Petr bude v pořádku. Má sice patnácticentimetrový krvavý šlic  na holeni, ale  za týden určitě nastoupí."

Merklín – TJ Chod. Újezd 0: 5
Poločas: 0:3. Branky: P. Pikl  3, Pešta, Suchý. Rozhodčí: Klička. ŽK: 4:2. Diváci: 70. 
Ch. Újezd: Opava – Trejbal, Suchý, L. Pikl st., Beneš, Čepelák, J. Pikl, Bezdička, L. Pikl ml., Pešta, P. Pikl.