Krátce před zápasem se nad Tachovem přehnal déšť, který však svěřencům domácího trenéra Možiho přinesl tři body a cenný skalp třetího týmu tabulky. Fotbal sice moc krásy nenabídl, ale přesto se dalo některým akcím zatleskat.

Nejprve to byli klatovští fotbalisté, kteří od začátku měli mírně navrch. Domácí byli pod tlakem a výsledkem byla vedoucí branka hostů, o kterou se postaral univerzál Lukeš. Ještě před úvodní trefou neproměnili své příležitosti Pavlovič a po něm Kotrba.

Na obou stranách byla vidět snaha, ale také hromada nepřesností. Hlavně v útoku. Po půlhodině hry rozjásal domácí fandy pěknou střelou z hranice vápna Ruda – 1:1. Byla to branka, která domácí nabudila a ti najednou ožili. Začali si věřit, jejich hra dostala myšlenku a netrvalo dlouho než vsítili druhý gól zásluhou Lukáše Čížka.

Ve druhé půli bylo patrné na hostujícím týmu, že není spokojen s vývojem zápasu. Tlačil se dopředu ve snaze vyrovnat, ale snaživí domácí borci se překonávali. Dokonce mohli skóre znovu navýšit, ale zůstalo pouze u šancí. Klatovy chtěly alespoň bod, ale nakonec v nastaveném čase inkasovaly potřetí.Hosté špatně rozehráli kombinaci, ztratili míč a ten získal střídající Vaďura. Brankář Rojík byl daleko na polovině Tachova součástí útoku v zoufalé snaze o vyrovnání, a tak měl domácí hráč snadnou pozici k uklizení míče do sítě.

FK Tachov - SK Klatovy 1898 3:1

„Strašně důležité tři body. Nezačali jsme vůbec dobře, inkasovali jsme a soupeř navíc zahodil další šanci. Poté jsme ale přidali a zvládli jsme duel otočit na naší stranu. Klatovy hrály dobrý fotbal a byl to pro nás dosud nejtěžší soupeř na jaře. Kluci ale ukázali bojovnost a chci jim poděkovat za skvělý výkon. Věřím, že nás může vítězství nastartovat do dalších zápasů,“ hodnotil utkání lodivod Tachova Petr Moži.

Poločas: 2:1. Branky: 32. Ruda, 37. Čížek, 90. Vaďura – 10. Lukeš. Rozhodčí: Štěřík. ŽK: 2:3. Diváci: 100.

Tachov: Valeš – Habart, Ruda, Braun, R. Skopový – Faber (82. Vaďura), Folejtar, Bydžovský, Nemeš (87. Mráz) – Vyleta – Čížek. Trenér: Petr Móži.

Klatovy: Rojík – Dolanský (69. Krásný), Žáček, Janda, Lukeš – Mészáros, Kotrba (46. Marek) – Diviš, Tříska, Bálek – Pavlovič (85. Sojka). Trenér: Michal Čadek.