Divizní fotbalisté FK Tachov se po výhře 2:1 na hřišti Hořovicka a prohře rezervy Táborka v Chebu vrátili na čelo tabulky. Vítězství Tachovanů se ale nerodilo lehce, zvláště když se jim herně nedařilo podle jejich představ.

„Pro nás to byl velmi důležitý zápas. Po klopýtnutí v Malši jsme nechtěli zase ztratit body a naším cílem byla výhra. My ale nepodali takový výkon, jaký jsme chtěli. Ztráceli jsme zbytečně míče, nemohli se dostat pořádně do hry. Domácí ale mají svou kvalitu, souboje s jejich útočníky byly hodně náročné, ale zvládli jsme to," řekl k utkání obránce s ligovými zkušenostmi a opora týmu Martin Knakal. „Z naší strany to bylo hodně vydřené, herně se nám nedařilo, ale nasazení bylo velké. O naší výhře rozhodla bojovnost a výkon Dana Houdka," chválil gólmana Knakal.

Stejně viděl zápas i kapitán týmu Jan Viterna. „Nešlo nám to, ovšem nasazením a velkou bojovností jsme to „ukopali" na tři body. Přesto, že byli domácí herně lepší, tak se do žádných šancí nedostávali, my ale také ne. Ještě, že to tam po dvou centrech spadlo. Z naší strany to bylo šťastné vítězství, ale tři body jsou doma," pravil spokojený Viterna.

S dosavadním vystoupením mužstva Tachova je spokojeno i vedení klubu. „Tak samozřejmě bodový zisk je pro nás velmi dobrý. Jen se pořád nemohu ubránit dojmu, že v Malši jsme neměli prohrát. Na tři vstřelené branky by se mělo bodovat," vzpomněl nevydařené utkání na jihu Čech sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži. „S Hořovickem jsme hráli první půli hodně špatně, nevím proč. Druhá byla lepší, ale ten výsledek byl doslova vybojovaný. Lví podíl na výhře mají Knakal, Houdek, Dvořák a samozřejmě střelec Sadílek," poznamenal k utkání Móži.

Tachovany v dalším kole čeká západočeské derby s Doubravkou. Hraje se v sobotu už od 16.30 hodin.