Jak jste spokojený s umístěním družstva po podzimní části a je podle vašich předsezónních představ?

Tak určite spokojený nejsme. Chtěli jsme ´urvat´ po podzimu dvacet bodů, takže nám chybí ke spokojenosti šest bodů. Nečekali jsme, že budeme mít v kádru tolik výpadků, ať už zaviněné zraněním hráčů nebo jejich pracovní vytížeností. Na bodovém zisku se to projevilo.

Byl jste spokojený s herním projevem týmu?

To úzce souvisí s předešlou odpovědí. Nechodili jsme do zápasu v optimálním složení a podle toho hra někdy vypadala. Nezvládli jsme domácí zápasy. Samozřejmě mužstvo neodehrálo špatná utkání, ale na druhé straně také herně propadlo. Mrzely hlavně ztráty doma. Heřmanova Huť, Planá, Domažlice, tam nám chyběl ten kvalitnější kádr a hlavně širší kádr.

Překvapilo vás něco v podzimní části 1. B třídy?

Já si myslím, že moc ne. Milým překvapením mohou být výkony Bezdružic. Před sezónou jsem nečekal, že budou až tak nahoře, byť mají kvalitní mužstvo. Pokud už budeme mluvit o účastnících naší skupiny, tak si myslím, že Sparta a Rozvadov jsou herně o tu třídu výše.

Hodně se poslední dobou mluví opět o rozhodčích. Jak vidíte jejich výkony?

Já bych rozhodčí nechal rozhodčíma. Jsou to také lidi a dělají chyby. Tam bych to spíše viděl na omlazení kádru. Nechci říkat, že starší rozhodčí pískají špatně, ale chtělo by to omladit.

Zklamal vás někdo z hráčů nebo naopak potěšil svými výkony?

Já jsem spíše zklamaný z celkového přístupu. Ne všichni tomu fotbalu dají, to co by mu dát měli. Myslím si, že se pro fotbal dá udělat více v tréninkové morálce i v zápasech. Vadí mě přístup některých, zejména mladých hráčů, kterým životospráva před utkání až tak tolik neříká. Nemohou mně vykládat, když přijdou před mistrákem ve tři ráno, že je to stejné, jako když jdou na zápas v pohodě.

Bylo nějaké utkání, kdy jste byl zklamán a naopak, ve kterém zápase vám mužstvo udělalo radost?

Vezmu to z opačné strany. Povedl se nám vstup do soutěže, kdy jsme remizovali v Bělé a porazili doma Spartu. V tomto zápase měla Sparta veliký tlak, který jsme přečkali a prakticky z dvou příležitostí dvakrát skórovali. K horšímu se to zlomilo v Chotěšově. Tam jsme byli hodně zklamaní. Vedli 3:0 a neudrželi jsme to takovou to nedisciplinovaností. Pak pro nás byly horší domácí zápasy, kdy se nám nepodařilo fotbalovostí přehrát bránícího soupeře. Zase nemohu říct, že jsem byl vysloveně zklamaný. Kluci se snažili a tu nefotbalovost mnohdy nahrazovali bojovností. Bohužel, na soupeře to často nestačilo.

Bodový zisk a nelichotivé umístění vám prakticky ´zajišťuje´ boj o záchranu.Jaký cíl si dáváte do jarní části soutěže?

Určitě uděláme všechno proto, abychom se zachránili. Zase bude záležet, jak se dáme po stránce zdravotní do kupy a namotivujeme hráče tak, aby tomu fotbalu dali více než na podzim.

Je kádr dostatečně kvalitní nebo uvažujete o posílení?

Kádr dostatečně kvalitní není, ale o posílení neuvažujeme z finančních důvodů.

Co čeká hráče v zimní přípravě. Zúčastníte se nějakého turnaje?

My nejsme turnajové mužstvo. Sehrajeme pět, šest přípravných zápasů a pojedeme podle modelu z loňska, který se podle už osvědčeného modelu.

Jaký to je model?

Znamená dvakrát týdně tréninky a zmiňované přípravné zápasy, i když mohu říct, že jsme nepřestali trénovat. Chodíme si zahrát fotbálek, abychom úplně nezlenivěli.

Kdo se podle vás popere o postup a kdo o záchranu?

O postup asi Sparta a Rozvadov. Uvidíme zda do bojú o první nebo barážové místo zasáhnou Bezdružice, jestli si zachovají výkonnost i na jaře. A kdo je na sestup? Já bych řekl, že je to daný. Přimda už s tím nic neudělá. Záleží, kdo se s ní sveze. Já si myslím, že Domažlice to podrží, Heřmanka taky. Starosti bude mít Planá a my. Uvidíme!