Za silného a velice nepříjemného soupeře považuje záložník fotbalové Viktorie Plzeň Jan Kopic zítřejšího soupeře Sigmu Olomouc. Zápas začíná v sobotu v plzeňské Doosan Areně v 16.00 hodin.

„Vzhledem k tomu, že Olomouc, stejně jako my vyhrála zatím oba zápasy, tak nás nečeká snadné utkání. Mají šest bodů a v Plzni mohou hrát v klidu,“ míní Jan Kopic. 

Co říkáte hernímu projevu soupeře?

Viděl jsem jejich zápas s Libercem, budeme si na ně muset dát pozor. Tým Olomouce se nezměnil, hraje ve stejném složení jako v minulé sezoně ve druhé lize. Je to sehraný a nebezpečný tým.

Sigma si vede na nováčka nečekaně velice zdatně, souhlasíte?

Olomouc, to je podobný tým jako Baník. Oba jsou to tradiční prvoligové kluby, úplně bych je neviděl jako nováčka v pravém smyslu slova. Většina hráčů má zkušenosti z první ligy. Když z nejvyšší soutěže sestoupili, tak se do ní zase hned vrátili, což ukazuje jejich sílu.

V minulém kole jste dokázali zvítězit na horké půdě v Jablonci. Byla to pro vás po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů psychická vzpruha?

Musím přiznat, že do Jablonce jsme nejeli v úplně nejlepším rozpoložení, protože vyřazení z Ligy mistrů pro nás bylo velkým zklamáním. O to větší, že jsme věděli, že jsme na postup měli, ale takový už je fotbal. Museli jsme se rychle oklepat a zvládnout zápas v Jablonci. Jsem rád, že jsme získali tři důležité body.

Na co byste pozval proti Olomouci fanoušky?

Věřím, že to bude stejný fotbal jako proti Dukle a že dáme hodně branek a společně s diváky si zápas pořádně užijeme.

Plzeňský záložník Tomáš Hořava.
Hořava: Věřím, že diváci uvidí hodně gólů v síti Olomouce