Prohrané derby na  Doubravce (3:1) fotbalistům FK Tachov na dobré náladě rozhodně nepřidalo. Šanci na reparát bodou mít Tachované dnes, kdy hostí pražskou Aritmu.

Kádr pro tento zápas se realizačnímu týmu v čele s trenérem Zdeňkou Bečkou se rapidně zúžil.

 „U Tomáše Hutty se potvrdilo svalové zranění a to si vyžádá delší rekonvalescenci. Kabinu v týdnu také opustili oba Korejci, do kterých jsme vkládali velké naděje. Takže máme k dispozici dvanáct hráčů a na lavičku půjdou zkušený Radek Mráz a mladší Šácha," řekl k momentální situaci tachovský kouč, který na adresu cizinců poznamenal. „V zápasech nedokázali prodat to, jak se jevili na tréninku. Největší problém pak byla jazyková bariéra. Kluci na ně mluvili anglicky, snažili se, ale oni stejně nerozuměli. Komunikace chyběla hlavně v utkání. "
Aritma potvrdila svou sílu v Čížové, kde dokázala se čtvrtým celkem soutěže remizovat 2:2.

„Sice jsem soupeře přímo v akci neviděl, ale mám o něm dost podrobné zprávy. Čeká nás velmi nepříjemný soupeř, který nepatří mezi nejlepší celky divize, ale hraje typicky pražský fotbal. Nečekám nic jiného, než urputnou obranu a hru na brejky. Recept je jeden účinný, dát co nejdříve branku, nejlépe dvě," naznačil cestu ke třem bodům Bečka, jenž věří, že jeho svěřenci utkání zvládnou.

Hraje se v sobotu od 17.00 hodin a zápas řídí Svoboda.