Pět kol před koncem divizní soutěže má vedoucí Tachov luxusní devítibodový náskok před druhým Táborskem B. V šestadvacátém kole zajíždí lídr v sobotu do nedalekých Mariánských Lázních, kde ho čeká o záchranu bojující místní Viktorie.

Domácím patří v průběžné tabulce 14. příčka a na poslední Hvězdu Cheb má náskok dvou bodů. „Mariánky v posledních kolech bodovaly a nás tam nečeká lehký zápas. Domácí jsou dostatečně motivováni bojem o záchranu," řekl na adresu soupeře trenér vedoucího mužstva soutěže Zdeněk Michálek, který nemá k dispozici pro toto utkání kompletní kádr.

„Disciplinární trest si odpykává Šácha, Stružka už sice začal po zranění vyklusávat, ale do hry to ještě není. Jinak by měli být ostatní hráči připraveni," pravil ke kádru bývalý ligový hráč V. Plzeň a později také její trenér.

Tachované své kvality potvrdili v domácím utkání se Zličínem, kdy vyhráli 4:0. Mariánky se zase „předvedly" v Malši Roudné, kde dokázaly zvítězit 2:1. „Jak už jsem předeslal, bude to náročné. My se chceme prosadit svou hrou, ale bude to hlavně o bojovnosti. Chceme si ale udržet náskok před Táborskem a to znamená bodovat," naznačil Michálek s jakým výsledkem bude spokojený.

Utkání se hraje v sobotu od 13.30 hodin a řídí ho Brda.