Vítězná série Tachova v divizi pokračuje. V sobotu zdolal dalšího nebezpečného soupeře, FK Hořovicko, 3:0. Hosté hráli už od 19. minuty bez vyloučeného Vrabce a na hřišti se objevily zákroky, které měly do dovolených hodně daleko. Ve 30. minutě na tvrdou hru soupeře doplatil Stružka, který musel střídat. Vítězství se ale nerodilo lehce. Po rychlé brance Tušla padla druhá až v 77. minutě, kdy Hudec proměnil pokutový kop.

Běžela teprve druhá minuta a po dlouhém autu Knakala usměrnil míč do sítě Tušl – 1:0. Příznivci, co se zdrželi u občerstvení tak měli smůlu. Tachov se stále tlačil do šestnáctky hostů a byl několikrát zastaven „žlutým" faulem. Rozhodčí karty šetřil aby ale v 19. minutě ukázal Šáchovi po jeho nedovoleném zákroku žlutou a Vrabcovi za vražení do protihráče červenou. Ještě před tím na sebe hosté upozornili střelou Kaufmana a Kecksteina.

Před brankou Hořovicka „vyrobili" domácí nějaké závary, ale „loženku" si nevypracovali. Ve 24. minutě měli domácí výhodu trestného kopu, předvedli signál, který však gólem neskončil. V dalších minutách létal míč hodně vzduchem a kloudné zakončení přišlo v 37. minutě ze strany hostů. Bl to opět Keckstein, jehož střela jen těsně minula branku. Na druhé straně se prezentoval dělovkou Hudec, míč skončil nad břevnem. V závěru prvního poločasu hlavičkoval Sadílek, ovšem stav se neměnil.

Po odehrané minutě druhé půle střílel nad branku Šácha, minutu na to hlavička Matase skončila po zákroku obrany jen rohovým kopem. V 54. minutě měli hosté výhodu trestného kopu. Jejich nejlepší hráč Březina trefil dobře postavenou zeď. Tři minuty na to se dostal do výhodné pozice Kovařík, při zakončení jej obránce „rozhodil" zákrokem za hranici pravidel a míč skončil mimo tyče. Tlak domácích byl stále větší a obrana hostů měla napilno. V 64. minutě skončila hlavička Dvořáka, se štěstím pro hosty, jen rohovým kopem. Dvě minuty na to přehazoval Hudec vybíhajícího gólmana Herca a ten jeho úmysl vystihl. Volej Tušla skončil nad brankou a pokus Hudce chytil výborný Herco. V 74. minutě utekl takřka od poloviny hřiště obraně Hořovicka pracovitý Dvořák, ale při zakončení si vybral on notnou dávku smůly a hosté štěstí. Míč poslal podél gólmana do tyče, od ní přešel podél brankové čáry do druhé tyče a pak do náruče gólmana. Dvořák se dočkal o minutu později, míč poslal hlavou do sítě, ale před tím si pomohl faulem. Nápor Tachova byl přetaven v 77. minutě. V šestnáctce byl podražen Kovařík a Hudec pokutový kop proměnil. Dvě minuty na to zahrozili hosté, hlavička Rampa skončila na břevně Houdkovi branky. Definitivní podobu výsledku dal střídající Kubišta, který po minutě pobytu na hřišti utekl po křídle, jeho střelu gólman vyrazil, pak ještě úspěšně zakročil proti dorážce Kovaříka, míč se opět dostal ke Kubištovi a ten ho protlačil do sítě – 3:0. Domácí gólman Houdek uhájil nulu i po střele Hájka a rozhodčí odpískal konec utkání.

„Tak lehké utkání to rozhodně nebylo. Nám pomohl rychlý gól a přehnaná tvrdost či nedisciplinovanost hostujících hráčů, kteří se nechali vyloučit. Pak jsme tu hru ovládli a bylo otázkou kdy dáme gól. Trvalo nám to ale hrozně dlouho, i když si myslím, že jsme měli penaltu kopat už dříve. Rozhodčí ji ale pískl až v závěru, pak už to bylo jednoznačný," zhodnotil utkání trenér Tachova Zdeněk Michálek.

Tachov: Houdek - Kovařík, Matas, Šácha, Knakal, Viterna. Sadílek, Hudec, Dvořák, Tušl, Stružka. Střídali Ruda, Kubišta a Folejtar.