Osmnácté kolo přineslo dva jasné výsledky, kdy Studánka a Lom inkasovali šest respektive osm branek. Všechny týmy ze špičky tabulky vyhrály a také v boji o sestup se rýsují „favorité".

Kolo vidělo 320 příznivců, nejvíce v Záchlumí (60) a nejméně v Černošíně (31). Rozhodčí napomínali 28 hráčů a červenou kartu viděli bezdružičtí hráči Tomáš Blažek a Jakub Korynta. Celkem padlo 29 branek, nejvíce v Černošíně (8) a nejméně v Damnově a Konstantinových Lázní (2). Hattrick zaznamenal černošínský Tomáš Vondraš.

Motor se dočkal první jarní výhry, která se nerodila vůbec lehce. Sulislavští potvrdili dobrou jarní formu a na hřišti Záchlumí sahali po bodu. Domácí šli před přestávkou do vedení, ale další branku nepřidali. V 83. minutě pro ně přišel trest v podobě vyrovnávací branky. Sulislavští ale utkání do penalt nedovedli, dvě minuty před koncem jim vzal radost Heptík (2:1).

Dramatické utkání se hrálo v Bezdružicích. Jiskra se už musela od 31. minuty za zmaření vyložené příležitosti obejít bez vyloučeného T. Blažka. To už byl ale stav utkání 1:1. Domácí i v deseti dokázali vstřelit vedoucí branku a jejich výhru pečetil z pokutového kopu Sládek. V nervozním utkání viděl červenou kartu i Korynta (3:1).

Damnovští marně hledají střeleckou formu a horko těžko v souboji se S. Kšice zachraňovali remízu. Hosté šli do vedení po čtvrthodině hry a Damnov srovnal dvacet minut před koncem. Alespoň zvládl penaltový rozstřel a připsal si dva body (1:1, PK 5:3).

Lázně držely s favoritem více než hodinu bezbrankovou remízu, ale po nastoupení na hřiště se prosadil tachovský Tomáš Blažek a rozhodl dvěma góly o výhře vedoucího týmu soutěže (0:2).

Kostelečtí nevstoupili do utkání vůbec dobře a už ve čtvrté minutě s Planou prohrávali zásluhou Kulíře. Když se ve 23. minutě  trefil kanonýr Peklo, vypadalo to z domácími špatně. O pět minut později ale dal kontaktní gól Ježek, tím obě mužstva přišla o střelecký prach (1:2).

Dynamo se potácí u dna tabulky a proti Částkovu se od něj body nečekaly. Domácí drželi se soupeřem krok do přestávky, ale po ní „odpadli". Hraničář pak potvrdil roli favorita a domácí tým po přestávce doslova rozstřílel (1:6).

Lom má daleko do nějaké formy a také to dalším bídným výkonem potvrdil v Černošíně. Domácí si s chutí zastříleli a tak vysokou výhru ve své historii v přeboru snad ani nepamatují. K debaklu Lomu  přispěl svým hattrickem Vondraš (8:0). 

Fakta k utkáním a sestavy všech mužstev najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.