Nezvykle už v jedenáct hodin dopoledne začínalo divizní utkání FK Tachov proti pátému týmu soutěže SK Marila Votice. Hosté přijeli hrát otevřený fotbal a příznivci mohli vidět nadprůměrné divizní utkání. Domácí v něm byli favoritu více než vyrovnaným soupeřem a připravili mu krutou prohru 5:0.


Obě mužstva začala z ostra a Říha vyzkoušel pozornost domácího Bobčíka už v páté minutě. Tři minuty na to se ocitl sám před votickým gólmanem Žemlička, ale ten jeho střelu reflexivně vykopl nohou. V dalších minutách hráči v aktivitě neustávali a k vidění byly pohledné akce, které ale mužstva nedotáhla do finálních příležitostí. Po čtvrthodině hry předvedl svůj první z mnoha výborných zákroků domácí Bobčík, když zastavil průnik Řezáče. Od 20. minuty se Tachované nastěhovali na polovinu soupeře, ovšem trestný kop Hudce gólman vyboxoval a další pokus domácího hráče skončil nad brankou. Ve 27. minutě Kaše uvolnil Folejtara, ale souboj s ním vyhrál votický brankář Soukup. Hosté o sobě dali opět vědět ve 32. minutě, kdy šanci Řezáče zlikvidoval Bobčík. Pohlednou akcí na sebe upozornili ve 40. minutě Šácha s Folejtarem, sérii narážeček na ale do gólové příležitosti nedotáhli. Běže 42. minuta. Hudec se vydal na drzý průnik obranou Marily a přihrávkou z brankové čáry našel neomylně Folejtara, který poslal Tachov do vedení – 1:0. Ještě před odchodem do kabin měl na kopačce druhý gól domácích Žemlička, jenž si „posadil" obránce, rychle vyběhnuvšího gólmana už ale nepřekonal.


Po pěti minutách druhého poločasu se nechali domácí zatlačit před své pokutové území a v této fázi utkání držel „akcie" Tachovanů gólman Bobčík. V 51. minutě zahrozil nepříjemným centrem ligista Pleško, domácí přežili i následující dva závary v šestnáctce. Ve výhodné pozici střílel nad branku Řezáč a trestný kop Čupra Bobčík kryl. V 58. minutě se mezi tyče netrefil opět agilní Řezáč a přesně po hodině hry se ocitl ve výborné šanci další ligista Polodna, domácí gólman míč za svá záda nepustil. Zuby si na něm vylámal i Řezáč a v 71. minutě přišel důležitý okamžik utkání. Závar ve vlastním pokutovém území Tachované se štěstím přestáli a po odraženém míči se dostali do rychlého protiútoku. „Čerstvý" Dvořák vyvezl míč přes celé hřiště a předložil nezištně Žemličkovi, jenž střílel do prázdné branky – 2:0. O šest minut později přišla akce jako přes kopírák a v hlavní roli byli stejní aktéři jako chvíli předtím. Žemlička si připsal po další přihrávce Dvořáka svou druhou branku v utkání – 3:0. Hosté se stále nevzdávali, jakmile se ale dostali před branku soupeře, nedokázali zakončit a Tachov je za to trestal. V 81. minutě přišel další smrtící protiútok a opět u toho byl střídající Dvořák, tentokrát si gólovou trefu zapsal Hudec. Bylo rozhodnuto a domácí se proti stále aktivnímu soupeři snažili uhrát vzadu nulu. To se jim nakonec podařilo a v 87. minutě předvedli další „smrťák" kdy chytrým obloučkem upravil Hudec na konečných 5:0. V samém závěru měl příležitost Čížek, ovšem gólman jeho hlavičku kryl.


„Byl to oboustranně výborný fotbal, ke kterému přispěl i suprově připravený trávník. Chtěl bych tímto správci poděkovat za vynikající hrací plochu," poznamenal na úvod svého hodnocení trenér Tachovanů Jaroslav Pták. „Kluci hráli podle našich pokynů hodně vysoko, napadali soupeře a byli výborní v osobních soubojích. Vedoucí branka nás uklidnila, ale měla přijít daleko dříve, šance jsme na to měli. Druhý poločas jsme se v jednom momentu nechali zbytečně zatlačit a hlavně v této fázi nás podržel gólman Bobčík, který chytal celý zápas výborně. Pak přišli naše chvíle. Vyšlo nám střídání a Martin Dvořák má lví podíl na našich třech brankách. Dnes se ukázalo, co dělá s hráči psychická pohoda. Zatímco v předchozích zápasech jsme i přes dobrou hru branku nevstřelili, dnes to bylo o něčem jiném. Kluci „narostli" a předvedli fotbal, který se musel líbit. Jsem rád, že hráči konečně ukázali našim fanouškům, že fotbal hrát umějí," neskrýval spokojenost s výkonem svých svěřenců Pták.

Tachov: Bobčík - Foldeši, Kaše, Šácha, žemlička, Habart, Viterna, Hudec, Folejtar, Tušl, Machač. Střídali Čížek, Hutta a Dvořák.