Divizní fotbalisté FK Tachov jsou už jistým vítězem soutěže a postupují do České fotbalové ligy. Rozhodli o tom ve 27. kole proti Rokycanům (8:0). V následujícím kole zajížděli do Chebu a tam v utkání s místním FK Hvězda potvrdili své kvality. Zvítězili 6:2 a podle ohlasů mohla být jejich výhra ještě vyšší.
Domácí Cheb ale v prvním poločasu ještě „zlobil", když po rychlé brance Tachova dokázal otočit skóre. Lídr do poločasu vyrovnal a po přestávce už na hřišti kraloval.

Trenér jistého vítěze divize Zdeněk Michálek viděl utkání takto: „Domácí hráli otevřený fotbal a dokud jim stačili síly, tak se hrál vyrovnaný zápas. My se dnes nevyvarovali až hloupých chyb a dvakrát inkasovali. S přibývajícími minutami jsme se stále více prosazovali a přidali i góly. Podle vypracovaných příležitostí jich mělo být ještě více. Jak jsem avizoval před zápasem, větší prostor dostali kluci co seděli na lavičce. Jsem spokojený jak jsme utkání zvládli."

Mezi opory Tachova patří oba střední obránci Martin Knakal a Jan Matas. Své výkony okořenili proti Chebu i brankami. Bývalý ligový hráč Viktorky a Bohemians Martin Knakal podle svých slov prožívá nejúspěšnější sezonu ve své dosavadní kariéře a chce úspěšné jarní tažení dotáhnout až do konce.

„V Chebu jsme to zvládli a i přes určité problémy, kdy jsme dokonce prohrávali, jsem si stále myslel, že utkání dotáhneme do výhry," řekl k utkání autor jedné ze šesti branek Tachova. „Po faulu na Dvořku (Dvořáka) byla jasná penalta, ta byla tutová. Nikdo nemůže říct ani popel. Na penaltu je nás určeno víc, ale já si věřil a šel na ní. Srovnali jsme tak na 2:2 a vyjma pěti minut jsme už ve druhém poločasu kralovali," viděl utkání Knakal, jenž ještě v 58. minutě připravil gólovku Matasovi. Snažíme se využívat své výškové převahy a to se nám daří. Jinak tomu nebylo ani při gólu Honzy," komentoval asistenci Knakal.
Ještě před tím, ve 49. minutě, upadl a domácí z toho měli příležitost.

„Hřiště bylo tvrdé, ale zrovna v tom místě bylo nějak měkko. Podklouzl jsem a hned jsem slyšel od trenéra poznámku, že mě snad bude muset koupit kopačky," připomněl jeden okamžik zápasu obránce a jen potvrdil jaká pohoda už v týmu panuje.

„Je pravda, že trenéři jsou na takové věci hákliví. Vzpomínám si, že jsem hrál zápas za Viktorku, taky jsem takhle uklouzl a trenér Pulpit mě dal pět tisíc pokuty, opravdu pět tisíc," pravil Knakal.

V posledních kolech se daří i zimní posile FK Tachov Janu Matasovi. Nejenže si výborně plní obranné úkoly, ale dává i branky. „Nevím, jestli jsou ty výkony takové jak vy říkáte. Rozhodně je stále co zlepšovat. A co se týče branek, jsem rád, že mě to tam teď trošku padá. Byl jsem vždy zvyklý chodit na standardky. Snad využívám zkušeností při výběru místa," skromně poznamenal kmenový hráč FK Tachov.

„Já jsem zažil ve Viktorii Plzeň, když jsem byl v dorostu, titul mistrů republiky. Vzpomínám si, že v Domažlicích jsem dal jednu sezonu deset branek, ale tady je to něco jiného. Takovéto „tažení" soutěží jsem ještě nezažil. Na trénincích je výborná atmosféra, všichni si to užíváme. Ve středu jedeme do Milevska a chceme tu sérii prodloužit. Pak zvládnout zápas s Táborskem a pořádně si užít oslavy. Na ČFL se moc těším a věřím, že tam budeme hrát důstojnou roli," dodal Matas.