Celého turnaje se zúčastnilo na 120 týmů z osmi zemí v šesti kategoriích, FK Tachov přitom obsadil kategorie U11, U13 a U15.

Výběr 'patnáctek' vedl Luboš Pernglau. „Celkově bych turnaj zhodnotil velice kladně. Jak organizačně, tak kvalitou soupeřů, stravou a hlavně polohou,“ okomentoval Deníku.

„První hrací den byl z naší stany zahájen velice dobře. Bohužel, nevyšel závěr základní skupiny. Druhý den již byl naprosto v pořádku a herně na jedničku. Chlapci nabrali spoustu dalších zkušeností. Konfrontací se zahraničními týmy se určitě stanou i odolnějšími fotbalisty a tyto zkušenosti využijí ve své další fotbalové i životní kariéře,“ dodal trenér s tím, že také počasí vyšlo, a tak se bylo ve volných chvílích i na co koukat.

Turnaje kategorie U15 se zúčastnilo 24 týmů ze sedmi zemí. Všechny týmy byly rozděleny do základních skupin, ze kterých byly podle výsledků nalosovány týmy do bojů o umístění a prvních 12 týmů bylo rozděleno do dvou skupin, kde se hrálo o Bodenseepokal (finále A) a Bodenseetrophy (finále B).

„První zápas v základní skupině s francouzským Drachenbornem jsme jednoznačně vyhráli 4:0. Druhý zápas s BeO Ost ze Švýcarska jsme začali hezky od podlahy. Po deseti minutách jsme vedli 2:0, bohužel následných pár minut vyloženě nesedlo rozhodčímu a dokázal dvěma velice chybnými výroky soupeře dostat zpět do hry, chlapci zbytek zápasu již emočně nezvládli a po chybě v obraně jsme nakonec prohráli 2:3. Třetí zápas s domácím týmem Bregenz, který měl i o dva roky starší chlapce, jsme prohráli 0:6,“ zhodnotil trenér, góly za Tachov dali Zajíček 3, Kořínek 2 a Roučka.

Po rozlosování se dostal Tachov do skupiny o BodenseeTrophy, ve které druhý hrací den Tachovští všechno vyhráli, navíc s čistým kontem a získali tak v této skupině první místo.

„V naší skupině jsme podali vynikající výkon. Chlapci velice zodpovědně bránili. V obou utkáních jsme byli kombinačně lepší. V útočné fázi jsme si vytvořili dostatek šancí, nakonec jsme ale oba soupeře porazili jediným gólem,“ zhodnotil trenér.

Výsledky: Tachov – Petřín 1:0 (gól Kapolka), Tachov – Drachenborn 2 1:0 (gól Plincelner).

Ve finálovém zápase s SG Pegnitz (Německo) byl Tachov opět jednoznačně lepší. Soupeř bránil v deseti kolem pokutového území, na svoji polovinu jej Tachov prakticky nepustil. Zápas skončil remízou a na penalty zvítězil Tachov.

FK Tachov – SG Pegnitz 0:0 (PK2:1)