Baráže krajských soutěží ve fotbalu se týkaly čtyř týmů z našeho okresu. Už první zápasy vzaly našim třem celkům reálné šance na jejich úspěšné zvládnutí. Nejlepší výchozí pozici pro odvety si vytvořil Rozvadov, který hrál také jako jediný začínal na domácím trávníku a vyhrál 2:1.

Mužstva Sparty Dlouhý Újezd a Baníku Stříbro hrála o záchranu v 1. A třídě, Rozvadov o postup do přeboru kraje a Jiskra Bezdružice o postup do 1. B třídy. Odvety všech čtyřech týmů „nedopadly" a  příznivci byli po víkendu zklamáni.

Nejblíže k postupu měli Rozvadovští. Po výhře s Luby 2:1 jeli k odvetě s velkou nadějí. „Pozorně jsme bránili a byli deset minut od postupu. V 80. minutě to bylo 0:0, ale pak jsme inkasovali. V pohárové matematice rozhodl vstřelený gól soupeře na našem hřišti," byl zklamán vedoucí TJ Rozvadov Libor Kolář.

Ostatní celky z Tachovska si baráž „prohrály" už v prvních zápasech. Stříbrský Baník šel do domácí zápasu za stavu 4:1 pro Křimice, ale při troše štěstí mohl odvetu zdramatizovat. „Pokud bychom takto hráli po celou sezonu, tak to nedošlo takto daleko. Mužstvo podalo dobrý výkon, baráž jsme si prohráli už v Křimicích," měl jasno trenér Baníku Milan Tůma a dodal: „Teď si musíme sednout a dohodnout jakým směrem půjdeme. S největší pravděpodobností dáme prostor a šanci vlastním odchovancům."

Sparta Dlouhý Újezd v baráži jen potvrdila totální „rozklad". Ve Staňkově inkasovala čtyři branky, ale chtěla se doma rozloučit výhrou a pokusit se o malý zázrak. V úvodu utkání byl ale vyloučen Stoklasa a hosté šli z penalty do vedení. Nakonec z toho byl debakl 0:5. 

Venku se nevedlo ani bezdružické Jiskře, která v Hrádku prohrála 3:0 a domácí odveta skončila nerozhodně. „Chtěli jsme postoupit, ale šanci jsme promarnili už v Hrádku. Projevila se naše stará bolest a to je neproměňování ani těch nejvyloženějších příležitostí. Těch bylo v Hrádku za první poločas nejméně pět, ale místo vedení skončil poločas bez branek a ve druhém jsme dostali hodně laciné  góly. V odvetě se kluci snažili, ale soupeř si slibný náskok pohlídal," komentoval baráž předseda Jiskry Bezdružice Jiří Houser.

Výsledky:
S. Křimice – B. Stříbro 4:1 (3:0;  branky Adam 3, Rada – Kohút). B. Stříbro – S. Křimice 1:2 (1:0; Vraštil – Šváb, vlastní).

FK Staňkov – Sp. Dlouhý Újezd 4:0 (2:0;  Dolejš, Brož, Čonka, Heřman). Sp. Dlouhý Újezd – FK Staňkov 0:5 (0:3; Gust 2, Janka 2, Homolka).  

Rozvadov – St. Luby 2:1 (0:0; Čížek, vlastní – Křížek). St. Luby – Rozvadov 1:0 (0:0; Křížek). 

TJ Hrádek – J. Bezdružice 3:0 (0:0;  Hrubý 2, Peres Antonio). J. Bezdružice – TJ Hrádek 2:2 (1:1; Čada, Bastl – Drábek, Peres).