Do utkání nastupují Západočeši jen pár dnů po výhře nad svým rivalem, pražskou Spartou. Cíle týmu se ale nemění. „Pro nás je každé soutěžní utkání důležité a je jedno, jestli hrajeme na Spartě, doma s Brnem nebo venku s Luganem. Chceme vítězit a uspět i proti Luganu. Doufám, že se nám to podaří,“ prohlásil včera na tiskové besedě v Lucernu trenér Viktorie Pavel Vrba.

Oba soupeři nastupují do zápasu ve zcela odlišném rozpoložení – zatímco Viktoria domácí soutěži po deseti kolech suverénně vládne bez ztráty bodu, Lugano se po jedenácti kolech krčí s osmi body na poslední příčce. Navíc Viktoria v neděli vyhrála na půdě velkého rivala Sparty 1:0, Lugano doma podlehlo Basileji 0:4.

„I přes poslední výsledky Lugana to nebude jednoduchý zápas. Soupeř má poslední šanci zamotat s tabulkou skupiny. Pokud nevyhraje, ztratí šanci na postup,“ připomíná trenér, kterému stále chybí zraněný obránce Limberský, doma zůstali Ivanschitz a Kovařík. „Limberský je tady s námi, ale nominován nebude,“ sdělil Vrba, který podle svých slov chystá oproti zápasu na Spartě změny v sestavě. „Může jich být tři až pět,“ uvedl kouč.

Viktoria si včera při tréninku vyzkoušela trávník Luzern Areny. Stadion může pro mezinárodní zápasy nabídnout kapacitu přes 15 500 míst, ale zaplněn bude sotva z jedné pětiny. Zhruba tisícovku míst by měli obsadit příznivci Viktorie Plzeň, domácích fanoušků by mělo být jen kolem dvou tisíc. Utkání na stadionu v Lucernu začíná dnes v 19.00 hodin. Zápas řídí srbští rozhodčích v čele se Srdjanem Jovanovićem a živě ho vysílá Nova Sport 1.

Viktorie v Lucernu.
FOTO: Když nevyhrajeme, budu zklamaný, říká Hruška