Soupeřem FK Tachov bude ve druhém kole krajského přeboru Okula Nýrsko. Domácí jsou favoritem utkání. A vlastně jsou favoritem celé soutěže. „To se právě snažíme při zápasech nevnímat, ale myslím, že naši soupeři si to uvědomují a podle toho k zápasům přistupují,“ řekl Deníku hrající trenér FK Tachov Martin Knakal s tím, že soupeři si budou s vědomím, že Tachov preferuje útočný fotbal, zakládat na defenzivě. „Právě takovým soupeřem bylo v úvodním kole Mýto,“ dodal trenér.
Nicméně z Rokycanska přivezli Tachovští tři body za výhru 1:0, ale vítězství nebylo podle trenéra jednoduché. Právě kvůli důrazu soupeře na defenzivu bylo těžké proměňovat šance, které si Tachov vytvořil.

„Proti Nýrsku se budeme snažit hrát jako vždycky – zkusit dát rychle gól a snažit se vštípit soupeři náš styl hry. Hrát útočný, pohledný fotbal a dávat góly. Nechceme hrát na jedna nula,“ uvedl Knakal.

Tachovský kouč by měl mít k dispozici kompletní kádr. Ze zápasu v Mýtu si pár šrámů odnesli Tušl s Kořínkem, ale pro sobotní utkání by měli být oba v pořádku.

Na domácím stadionu se v sobotu představí poprvé v nové sezoně Baník Stříbro a bude určitě chtít odčinit porážku 1:2, kterou utrpěl na plzeňském Rapidu. Soupeřem Stříbra bude ve druhém kole Holýšov, se kterým se pro tuto sezonu nepočítá jako s týmem, který by měl atakovat horní příčky tabulky. „A právě proto se proti takovému týmu hraje hůře. Určitě zvolí defenzivní taktiku, budou bránit, my se naopak budeme snažit prosadit útočnou hru,“ řekl Deníku trenér Stříbra Josef Brouzda.

Potřebujeme vyhrát a odčinit tak porážku z minulého týdne, kdy jsme bohužel dali jeden gól a nedokázali jsme proměnit několik šancí,“ dodal. Stříbrský tým by měl být kompletní, v Plzni se nikdo nezranil a hráči by tak měli být pro sobotní utkání v pořádku.

Podruhé za sebou na domácím hřišti nastoupí TJ Rozvadov. Minulý týden odehrál náročný zápas proti Sokolu Lhota, kdy Rozvadov předváděl dobrý fotbal a dlouho držel jednobrankové vedení, soupeři se ale podařilo v závěru srovnat a nakonec zůstal domácím pouze jeden bod z nezvládnutého penaltového rozstřelu.

Soupeřem Rozvadova bude v sobotu Slavoj Mýto, který v prvním kole doma podlehl nejtěsnějším rozdílem Tachovu.
Zápasy Rozvadova s Mýtem a Stříbra s Holýšovem začínají v sobotu 19. srpna v 15 hodin, Tachov proti Nýrsku nastoupí na městském stadionu od 17 hodin.