Mužstvo FK Tachov má před sebou devět dní pravdy. Během nich odehraje tři zápasy České fotbalové ligy a všechny budou klíčová. Už v sobotu přivítají Benešov, ve středu hostí Písek a v neděli cestují do Benátek. Výsledky těchto tří duelů hodně napoví zda posílí naději na záchranu či naopak.

Sobotní soupeř z Benešova má na Tachovany čtyřbodový náskok, Domácí tak mají možnost stáhnout ztrátu na nesestupovou příčku na rozdíl jednoho bodu. V případě tříbodového zisku by se tak šance na záchranu hodně posílily.

V Tachově byli pod velkým drobnohledem tři zranění hráči, kteří chyběli už v Zápech. Na tréninku celý týden ale nebyli Knakal a Ruda.

„Nedá se nic dělat, ale s nimi v tak důležitém utkání počítat nemůžeme. Mlynařík to už zkoušel, uvidíme jak na tom bude na před zápasovém tréninku. V jeho případě se může rozhodovat až před utkáním, protože by nám vypadli už tři obránci," prozradil stav kádru trenér FK Tachov Pavel Vaigl, který změnil týdenní tréninkový cyklus.

„Pokud hrajeme v sobotu a ještě k tomu doma dopoledne, tak v pátečních trénincích toho moc neuděláme. Proto jsme to změnili, trénujeme úterý, středa, čtvrtek a máme tak větší prostor k přípravě," vysvětlil změnu programu kouč a k samotnému utkání dodal: „Chceme klíčové utkání zvládnout i bez zraněných hráčů.

Musíme se s tím poprat. Ještě ale uvidíme jak na tom bude „Mlyny" (Mlynařík), protože kdyby chyběl do obrany ještě on, tak bychom museli už hodně improvizovat. Cesta k úspěchu povede přes pozornou obranu a samozřejmě se už musíme prosadit v útočné fázi a vstřelit nějakou branku.

Utkání se hraje v sobotu od 10.30 hodin a řídí ho Drábek.