Třetiligový nováček FK Tachov v sobotu nastoupí v MOL cupu. Ve třetím kole poháru hostí atraktivního soupeře, do Tachova přijede druholigový Sokolov. Na městském stadionu je výkop utkání v 10.30 hodin.

Baníku se zatím ve Fotbalové národní lize daří, přesto jeho trenér Šmejkal nic nepodceňuje a svého soupeře sledoval v utkání s Čáslaví.

„Čeká nás obrovsky těžké utkání na horké půdě v Tachově, který do třetí ligy nevstoupil vůbec špatně. Je to pohár a stejně jako všude jinde v Evropě, i v Čechách se může stát prakticky cokoliv. My do utkání půjdeme jako favorit, ale musíme to na hřišti potvrdit a ukázat se v dobrém světle. Bereme to jako každé jiné soutěžní utkání a věříme v postup," řekl před pohárovým utkáním trenér Sokolova Daniel Šmejkal.

Na rozdíl od něho má jeho protějšek k dispozici daleko užší kádr, který ještě vinou zranění dostal před tímto zápasem povážlivé trhliny.

„Nemohou nastoupit Hudec, Tušl, Kubek a pravděpodobně ani Tříska," vypočítává ztráty trenér Tachovanů Stanislav Purkart a k významu utkání dodal. „Před soutěží jsem neměl tolik prostoru, takže vyzkoušíme nějaké varianty, které by mohly být užitečné do budoucna. Do utkání jdeme s cílem podat co nejlepší výkon a soupeře překvapit. Z Domažlic mám zkušenosti, že se dá při trošce štěstí přejít i přes tak kvalitní soupeře."

Pokud by se Tachovu podařilo postoupit, tak by jeho dalším soupeřem byla V. Plzeň.
Pro příznivce může být utkání zajímavé i tím, že by se proti sobě mohli postavit bratři Dvořákové. Jakub v současné době patří v Sokolově mezi opory, František stejnou roli zastává v Tachově. Za Sokolov také hraje odchovanec plánské kopané David Vaněček, který prošel mládeží FK Tachov a byl hráčem V. Plzeň.

Na zápas byla nominována trojice rozhodčích Pechanec – Melichar, Myška.