Včera začala tachovským fotbalistům příprava na nadcházející sezonu. Tentokrát v roli nováčka České fotbalové ligy, která má dvacet účastníků. Příznivci se tak mohou těšit na „porci" zápasů včetně těch přípravných. První z nich sehrají Tachované na domácím trávníku už v sobotu od 10.45 hodin s SK Senco Doubravka.

Trenér Zdeněk Michálek by měl mít k dispozici téměř celý kádr, který suverénně vyhrál divizní soutěž skupiny A a zajistil si tak postup do České fotbalové ligy. Ze stávající „sestavy" chybí Sadílek a Kovařík, kteří avizovali odchod po skončení soutěže.

„S posilami je to zatím tak, že vám žádné konkrétní jména až na jedno neřeknu. Všechno je ve stadiu jednání. Jisté je jen to, že k nám z Doubravky jde David Tříska a v sobotu by se měli „ukázat" dva borci ze Sokolova," pravil sportovní ředitel FK Tachov Petr Móží, jenž se spolu s dalšími funkcionáři jiných účastníků České fotbalové ligy dozvěděl na aktivu, že soutěž bude mít dvacet mužstev.

„Byl to pro všechny šok. Profesionální druhá liga má jen patnáct mužstev a my, amatéři sehrajeme za podzim 19 zápasů. Všichni byli překvapeni, ale rozhodnutí musíme respektovat. Pro nás to znamená všechno skloubit termínově a hlavně „zajistit" tři hrací středy. Naštěstí los nám v těchto termínech přisoudil zeměpisně dobré soupeře. Jednu středu hrajeme dokonce doma a to ještě derby s J. Domažlice," poznamenal sportovní ředitel, který „vyběhává" administrativu a další nutné záležitosti aby zajistil chod klubu. „Nemáme jen první tým, musíme všechno skloubit termínově s mládeží, která hraje na krajské a okresní úrovni.," dodal Móži."

Tachované se budou připravovat ve dnech úterý, středa, pátek a o víkendu vždy sehrají přátelská utkání. Na přípravu mají velmi málo času, vždyť za měsíc je čeká ostrý start.

První mistrovské utkání sehrají Tachované v sobotu 8. srpna a do Tachova přijede mužstvo TJ Štěchovice, jehož branku hájí odchovanec FK Tachov, bývalý ligový brankář Bohemians Praha 1905 Radek Sňozík. Ve druhém kole se nováček představí na hřišti Nového Bydžova, kde hraje svá domácí utkání SK Union 2013 a pak opět na vlastním trávníku proti FK Čáslav.