Stejně jako další fotbalové soutěže, tak také 1. A třída má za sebou podzimní část. Tachovsko reprezentovaly dva kluby, TJ Chodský Újezd a nováček z Chodové Plané, Slavoj.

Pohled na tabulku jasně ukazuje, že úspěšnější byl TJ Chodský Újezd. Slavoj Chodová Planá spadl po slibném úvodu na sestupová místa.
Před touto sezonou byl právě Slavoj farmou Chodského Újezdu a „vydělaly" na tom oba kluby. Dufkovo hoši v pohodě zvládli nováčkovskou sezonu v 1. A třídě, Chodovoplánští vévodili 1. B třídě a skončili první s právem postupu. Toho využili a tím se „rozpadla" spolupráce, protože jedna z podstat farem je, že celky nehrají stejnou soutěž.

Jak se na podzim ukázalo, větší ztráta to byla pro Slavoj, který nedokázal nahradit „posily" ze sousedního Chodského Újezdu, i když se stal farmou divizních Mariánských Lázních.

Duše fotbalu v Chodským Újezdu, J. Dufka, našel pochopení ke spolupráci v Plané a v jeho týmu se objevily nadějní junioři a nebyli v týmu rozhodně jen do počtu. V Chodové Plané mohou být spokojeni s „lázeňskou" výpomocí co se kvality týče snad jen ve dvou, třech zápasech.

Slavoj vstoupil do soutěže výhrou s Nýřany, ale hned ve druhém kole „padl" v Horní Jadruži s Chodským Újezdem. „Deku" s prohry ze sebe nováček nesundal ani v domácím utkání se Žichovicemi. Další výhry se dočkal až v sedmém kole s rezervou Senca, následně, také doma, porazil Nepomuk a zdálo se, že se blýská v Chodové Plané na lepší časy. Přišel však debakl ve Stodu, sice ještě výhra s Nepomukem, ale závěr podzimu se už Slavoji nevyvedl.

Chodský Újezd začal soutěž prohrou v Nýrsku, pak zvládl derby a ukázal, že se mu daří ve Svéradicích. V další části soutěže bodovali Dufkovo hoši hlavně na domácím trávníku, venku se jim tolik nedařilo. V Horní Jadruži „pohořela" favorizovaná mužstva, Chodský Újezd si postupně „podal" v atraktivních zápasech lídry soutěže a nakonec skončil na lichotivém šestém místě.

Tabulky soutěže a rozhovor s J. Dufkou najdetete v sobotním vydání Tachovského deníku.