Deníku ve středu o příčinách odchodu z krajského přeboru více řekl předseda TJ Rozvadov Jindřich Červený. „Je to tak, ze soutěže jsme se odhlásili. Už loni jsme se potýkali s nedostatkem hráčů. Ten se naplno začal projevovat při zahájení zimní přípravy. Někteří hráči se během zimy vrátili do svých mateřských oddílů, někteří odešli do Německa, další tři jsou dlouhodobě zranění, dva se odstěhovali,“ uvedl.

Když se rozvadovští funkcionáři podívali na torzo týmu, zjistili, že mají k dispozici sedmičlenný kádr. „Z toho ještě dva hráči občas pracují i o víkendech, takže na sto procent se s nimi počítat nemohlo. A tolik fotbalistů, abychom měli k dispozici šestnáctičlenný kádr, bychom přes zimu nesehnali,“ vysvětlil Červený.

Klub se tak z krajského přeboru odhlásil. „Jsme si vědomi, že musíme zaplatit pokutu, která v tomto případě, když odstupujete v průběhu sezony, dělá padesát tisíc korun,“ dodal s tím, že herní pauzu tělovýchovná jednota využije k organizačním záležitostem.

„Určitě bude svolána mimořádná valná hromada, kde si budeme muset ujasnit, jak postupovat dál. Ale od podzimu bychom chtěli, aby fotbalový tým Rozvadova opět hrál mistrovské soutěže,“ řekl dále Červený s tím, že zatím není jasné, do jaké soutěže se pohraniční klub přihlásí – prozatím to s největší pravděpodobností vypadá na okresní přebor druhé třídy nebo na I.B třídu.

A s kým bude Rozvadov, pokud se na další ročník mistrovských soutěží přihlásí, hrát? Vedení klubu by chtělo oslovit především místní fotbalisty, ale protože není jisté, že by se potřebný počet hráčů v samotném Rozvadově našel, chce klub jednat i s dalšími hráči z okolních obcí.

Členové podzimního kádru TJ Rozvadov se budou na jaře zřejmě objevovat v jiných fotbalových týmech. Například Jaroslav Žemlička celou zimu trénuje a hraje přípravu s Tachovem. „I ty hráče, kteří neodešli, jsme uvolnili do jiných klubů, aby mohli dál hrát,“ dodal předseda tělovýchovné jednoty.

S odchodem Rozvadova z rozehrané soutěže odchází i jistá atraktivita pro diváky. Zatímco na podzim mohli sledovat tři okresní derby, teď už to bude jen jedno.

Na podzim v derby Tachova s Rozvadovem vyhrál Tachov 6:1, v dalším derby mezi Stříbrem a Rozvadovem vyhrál Rozvadov na hřišti Baníku 0:2. A v utkání mezi Tachovem a Stříbrem nadělil 28. října Tachov Stříbru šestku, když zvítězil 6:0. V jarní části sezony tak diváci uvidí už jen souboj těchto dvou týmů z tachovského okresu. Zápas 27. kola mezi Baníkem Stříbro a FK Tachov se hraje 26. května od 17 hodin ve Stříbře.