Po středeční výhře 2:1 se S. Měčín čekala Hraničář Částkov v sobotu odveta. Domácí Měčín si v ní výhrou 8:1 zajistil setrvání v 1. B třídě. Po vyrovnaném poločasu 1:1 se začali hatit postupové naděje Hraničáře v 51. minutě, kdy rozhodčí nařídil proti hostům přísnou penaltu a po hodině hry vyloučil Veletu. V utkání byl ještě vyloučen Štípek a v závěru dva hráči z lavičky.

Hraničář šel do odvety s náskokem jedné branky, ale výhodu ztratil už v šesté minutě, kdy pustil domácí do vedení. S přibývajícími minutami se hosté začali stále více prosazovat, ale stejně jako v domácím utkání dokázali zahodit slibné příležitosti. Výjimkou byla ta z 21. minuty, kdy srovnal Papoušek. Hraničář mohl ještě do přestávky skóre otočit, ale šance neproměnil.

Ve druhém poločasu „přišla" nejdříve po souboji Herouta s hráčem soupeře penalta, kterou Sokol proměnil a záhy vyloučení Velety. Pak už plály ze strany hostů emoce a ti koncovku zápasu nezvládli.

„Chtěl bych se v první řadě omluvit našim příznivcům a celému „tachovskému" fotbalu, protože to byla z naší strany ostuda. Na obhajobu musím ale říct, že rozhodčí chyboval a my hlavně neunesli některé jeho nestandardní výroky. Bohužel stalo se! My nezvládli zápas nejen psychicky, ale nakonec v součtu dvou zápasů i herně. Už doma jsme měli vyhrát daleko výraznějším rozdílem a neinkasovat v nastaveném času. Příležitosti jsme měli i u nich, ale opět je neproměnili," řekl k utkání sekretář Hraničáře Milan Maczko, jenž ještě dodal: „Neodpustím si poznámku, pokud by se tohle mělo objevovat v soutěži, o kterou jsme bojovali, tak je lepší, že budeme hrát v klidu okresní přebor."

S. Měčín – Hr. Částkov 8:1
Poločas: 1:1. Branky: Malán 2, Němec 2, Čejka, Drmola, J. Duchek, vlastní – Papoušek. Rozhodčí: Špoták. ŽK: 1:1. ČK: 0:4. Diváci: 250.

Hraničář: Valenta – Veleta, Sňozík, Štípek, Říha, Jakubec, Bydžovský, Herout, Kopecký, Papoušek, Boček.