Z pěti zástupců Tacovska zůstává ve hře o přímý postup Slavoj Chodová Planá. Naopak, o záchranu bojuje stříbrský Baník. Rezerva Tachova, Sparta Dlouhý a přimdský Tatran se pohybují v lepší polovině tabulky. Potvrdilo se to po odehraném 25. kole, ve kterém bodoval jen Slavoj, který v derby porazil T. Přimda.

Sparta měla potrápit vedoucí Postřekov, ale zůstalo jen u přání. Náš zástupce v nekompletním složení na Chodsku inkasoval šestku.

Zklamáním je nejen výsledek, ale i předvedená hra Stříbra. V přímém souboji o záchranu zcela propadl ve Kdyni a v posledním duelu s Klenčím půjde Baníku o všechno.

V okresním derby na hřišti Chodové Plané se domácí dlouho nemohli proti Přimdě prosadit. Po přestávce už ale nebyl Tatran tak nepříjemný a navázal na tradici slabých druhých poločasů z posledních kol.

Tachovská rezerva hostila Meclov a byla favoritem. Hosté ovšem měli větší vůli poprat se o dobrý výsledek a zaslouženě zvítězili. Pro tým z Domažlicka to byly cenné body na cestě za záchranou.

Jak viděli víkendové zápasy trenéři a bafuňáři celků z Tachovska.

Jan Sopko, trenér T. Přimda: „Byl to zápas dvou poločasů. My byli lepší v prvním, domácí ve druhém. Slavoj vyhrál zaslouženě."

Ondřej Malý, hráč a manažer T. Přimda: „V prvním poločasu jsme ještě vedli 2:1, Chodovku jsme asi zaskočili, byli v této fázi lepším týmem. Po přestávce jsme opět propadli, tak jak je to už u nás zvykem. Byli jsme „tragičtí" a domácí nás přehráli."

Ondřej Bučan st., vedoucí Sparty Dlouhý Újezd: „V sestavě s hráči rezervního týmu, kteří museli nahradit zraněné kluky, jsme vydrželi hrát se soupeřem první poločas, když až v jeho samém závěru jsme inkasovali z penalty. Ve druhém poločasu jsme obdrželi tři branky rychle za sebou a o výsledku bylo rozhodnuto. Bohužel, na konec sezony nás postihlo mnoho zranění, což se projevilo i na výsledcích. Výborný výkon podali všichni tři rozhodčí."

Další ohlasy trenérů, fakta k utkání a sestavy najdete ve středečním vydání Tachovského deníku.