Jarní část okresních fotbalových soutěží měla mít odehraná už dvě kola a o víkendu je na programu třetí. Co ale předvádí letošní zima je až k neuvěření. Zatímco první dvě kola plošně odvolala řídící komise Okresního fotbalového svazu Tachov, následující kolo už „pustí", i když zima se své vlády nevzdává.

Rozhodnutí zda utkání hrát či ne, tentokrát nechá na oddílech. Podle slov předsedy Sportovně technické komise Okresního fotbalového svazu Tachov Ludvíka Jűthnera jim vytvoří maximální servis, aby se mohly pořádající kluby rozhodnout o sehrání mistrovského utkání čtyřiadvacet hodin před utkáním.

„V praxi to bude znamenat, že já i předseda komise rozhodčích budeme na telefonu a pokud se pořadatel zápasu rozhodne, že terén je nezpůsobilý, zavolá mě a domluvíme se na jeho odložení. Sobotní zápasy budeme řešit v pátek a nedělní v sobotu dopoledne. My už se pak při případném odložení postaráme, aby hostující klub k utkání zbytečně necestoval a byla zrušena i delegace rozhodčích," vysvětlil opatření k víkendovému kolu, kdy opět hrozí nepříznivé počasí a terény mohou být všelijaké, předseda řídící komise.

„Samozřejmě apelujeme na oddíly, aby se rozhodovaly s rozvahou a maximálně zodpovědně. Nechtěli jsme už opět kolo plošně odložit, je duben a pokud to půjde, tak by se mělo hrát," dodal Jűthner.
S postupem sportovně technické komise je spokojen také výkonný výbor a jeho předseda Jiří Dufka rozhodnutí kvituje.

 „Starosti s počasím neustaly. Hlásí na víkend opět sníh, ale nevěřím, že předpověď se naplní na celém území republiky. I u nás na okrese jsou v různých místech odlišné podmínky. Ani náhradních termínů o víkendu už moc není a vím, že pro některé oddíly je středeční termín hodně neschůdný," vyjádřil se k rozhodnutí řídící komise předseda výkonného výboru, jenž hlavně sleduje ušetření nákladů na zbytečné cestování hostujícího mužstva do dějiště zápasu.

 „Je ale jasné, že pokud se pořádající oddíl čtyřiadvacet hodin před utkáním rozhodne utkání sehrát, neznamená to ještě, že bude utkání v daný termín sehrané. V den utkání, zda je hřiště způsobilé, má rozhodující slovo delegovaný rozhodčí," dodal Dufka.