Oslavy postupu divizního FK Tachov do České fotbalové ligy byly pro dva hráče i rozlučkou. Do letní přípravy už nenastoupí Jaroslav Kovařík a Jaroslav Sadílek. Oba po dvou sezonách v tachovském dresu v tomto klubu končí.

Není to ale otázka jejich fotbalových kvalit, oba by byli, podle trenéra, platnými hráči i ve třetí lize. Ta je ovšem hodně náročná časově a přednost tak dostala rodina.

„V Tachově opravdu končím a se mnou i „Sáďa" (Sadílek). My jsme dvojka, bez sebe nemůžeme hrát," potvrdil odchod svůj a svého „fotbalového dvojčete" z Tachova Jaroslav Kovařík.

„Hrál jsem třetí ligu ve Viktorce Plzeň, v Karlových Varech a v Domažlicích. Vím co soutěž obnáší. Chci mít více času na rodinu," řekl důvod kanonýr, který v Tachově prožil dvě sezony a při oslavách postupu se zároveň se svým parťákem loučil. „Jó, bylo to veliký. Pojali jsme to také jako rozlučku a musím říct, že jsem byl v Tachově spokojený. Slavili a loučili jsme se až do neděle. Já jsem v pondělí vedl syna do školky, takže jsem domů dorazil v neděli v deset večer. Nevím jak by to dopadlo, kdybych s ním nemusel do školky," nastínil, jak probíhaly oslavy, Kovařík, jenž spolu se Sadílkem mají namířeno asi do Německa. „Uvidíme jak dopadnou jednání, třeba se objevíme někde tady v krajském přeboru," nevěděl zatím nic konkrétního Kovařík.

Stejně je na tom jeho fotbalový parťák Jaroslav Sadílek. „Mám čtyřletou dcerku, nechci být sobec. Začíná chodit na různé kroužky, má své záliby a rád bych u toho byl. V červenci čekáme dalšího potomka, chci být více s rodinou," má jasno středopolař, který hodnotí štaci v Tachově pozitivně.

„V první sezoně, co jsme přišli, jsme se sžívali s týmem hlavně na hřišti. Jinak tady byla výborná parta, nebyl problém. Hráli jsme třetí flek a bylo to bezstarostnější. Když se nepovedl zápas tak se zase tak moc nedělo. V této sezoně to bylo úplně jinak. Hráli jsme na postup a byli pod tlakem. Konec byl ale slastný, vychutnali jsme si to. Oslavy a rozlučka zároveň byly super. Domů jsem dorazil jako Jarda (Kovařík) v neděli večer."

Jaká bude jeho další fotbalová budoucnost je prý zatím nejasná. „Chceme jít s Jardou někam společně. Rýsují se nějaké nabídky. Jednáme, ale v současné době nemáme nic určitého," řekl o své fotbalové budoucnosti Sadílek. Jisté je jedno, v Tachově po dvou úspěšných sezonách končí.